Extra Ordinary Design – Prodajna izložba inkluzivnog dizajna

REGION – Izložba „Extra Ordinary Design – Prodajna izložba inkluzivnog dizajna” biće otvorena danas u hrvatskoj HDD galeriji u 20 časova.
Pojam „inkluzivni dizajn“ podrazumeva uključivanje stvarnih ljudi u sam proces dizajniranja, te osetljivost na stvarne teškoće i potrebe korisnika, što rezultira boljim dizajnom namenjenim najširoj mogućoj populaciji. Projekt „Extra Ordinary Design” spojio je inkluzivni dizajn i socijalnu inkluziju, dizajnere, studente, proizvođače, te nekoliko hrvatskih i britanskih strukovnih, obrazovnih i humanitarnih organizacija.
Prva izložba, koja je održana prošle godine u HDD galeriji, predstavila je prototipove proizvoda nastalih u sklopu interdisciplinarne radionice inkluzivnog dizajna u kojoj su učestvovali profesionalni dizajneri i studenti industrijskog dizajna, dizajna vizuelnih komunikacija, tekstilnog i modnog dizajna, studenti marketinga, kao i drugi partneri projekta. Projekt je, krajem prošle godine, bio predstavljen i u sklopu izložbe “Shared Innovation – ten years of inclusive design” u Tokiju i Kjotu.
Aktuelna izložba predstavlja smisleni nastavak započetog procesa, a u HDD galeriji biće predstavljeni gotovi proizvodi, koje će publika tokom trajanja izložbe moći i da kupi. Izložba je otvorena do 2. februara.

Izvor: Media Marketing


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari