today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Evoke Group godinu dana nakon rebrandinga

Kada se dobro zabavljate, često imate utisak da vreme leti. Od 26. februara prošle godine do juče kada smo stavili 7. svećicu na rođendansku tortu kompanije Evoke Group desilo se puno fantastičnih stvari, a nekako u brzini ne stignemo ni sve da osvestimo, a kamoli iskomuniciramo eksterno.

Imamo potrebu da kroz jedan tekst sa svima vama podelimo našu retrospektivu prethodne godine i još jednom istaknemo značaj retrospektiva, analize istih i donošenja strateških, ali i taktičkih odluka, na osnovu prethodno obrađenih podataka.

7 tema koje su nam obeležile prethodnu godinu

1. Izazivači regionalnog foruma komunikacionih lidera “Izazov”

Kolega Damir Jovanović i ja smo podelili binu na Izazov forumu i na disrupt način preneli jednu disrupt temu. Pričali smo o Web 3 svetu i tome kako brendovi već sada mogu aktivno da razmišljaju o prilikama da ostave mesta u svojim komunikacionim planovima za aktivnosti koje mogu napraviti dobar spoj između današnjih Web 2 i sutrašnjih Web 3 kanala.

Nastup je naišao na pozitivne reakcije svih vas i doveo nas u kratkom roku do 100% naših kapaciteta u agenciji TOK3N u kojoj radimo upravo na Web 3 projektima.

Kada pripremamo eksternu komunikaciju, nekada prosto ne možemo znati da li neka aktivnost može da dovede i do više interakcija od onoga što možemo ispratiti. To se nama desilo prošle godine i odlučili smo da je bolje da ostanemo dosledni metodologiji koju gajimo, nego da iskoristimo momentum i postanemo fabrika za koncepte, ideje i ljude, koja radi trosmenski od jutra do mraka. Nismo prihvatili 100 projekata, ali verujem da smo pristupom ostvarili dobru osnovu za projekte koji tek dolaze u budućnosti.

Gledajući na to iz današnjeg ugla, jako smo srećni zbog toga!

2. Obrnuti oglas za posao

U domenu širenja tima, godinu smo startovali sa obrnutim oglasom za posao. Inicijativa nekoliko članova tima, jedan produktivan brainstorming i sa 0 EUR uloženog budžeta dođosmo do 60+ prijava za posao na 2 otvorene pozicije.

Kao što vidite, imamo tu naviku da stvari uradimo tako da donesu više nego što smo planirali i želeli.

Iz tog procesa, dobili smo veliki broj pozitivnih reakcija, tekstove na portalima, reakcije na društvenim mrežama i što je najvažnije 2 nove koleginice i jednog malog slatkog psa pride koji je zadužen za održavanje podova u prizemlju našeg poslovnog prostora.

3. Jačanje internih kapaciteta

Godinu smo završili sa 7 novih kolega i koleginica, 2 nova psa koji svakodnevno dolaze na posao između 9h i 9:30h i u globalu sa dosta više kapaciteta za nove saradnje i projekte u boutique marketing agenciji EVOKE i kreativnom studiju STEVE NOHO.

Nedavno smo i realizovali naš godišnji kick-off događaj, proveli celu radnu nedelju na Tari, uradili interno retrospektivu prethodne i isplanirali narednu godinu.

Zapravo, jačanje internih kapaciteta nam je i glavni cilj u 2023. godini, našoj 8. godini poslovanja. Po prvi put imamo za sve zaposlene u firmi jasnu listu odgovornosti, polja delovanja i polja za unapređenje na kojima radimo miksom raznih edukacija, mentorskih i coaching sesija, kao i kroz redovni odlazak kod kompanijskog psihoterapeuta.

4. Novi poslovni prostor

Ko nas poznaje, zna da nas ne drži mesto što se kancelarija tiče. Nadamo se da smo u prethodnoj godini našli prostor za mnogo narednih godina, mesto gde ćemo se skućiti i rasti.

Po prvi put smo sredili prostor od sive faze po našim potrebama i spremili još radnih mesta koja čekaju da budu upražnjena.

5. Prva prijava radova na strukovnom takmičenju

Prvih 6 godina smo donekle bili u mraku i svesno izostavili eksternu komunikaciju u građenju osnove za budućnost kompanije. S tim u vidu, nismo ni prijavljivali radove na strukovna takmičenja.

Prvi rad koji smo prijavili je kampanja za kompaniju Galenika i brend Pantenol pod nazivom “Moja koza/koža” i isti se našao u nekoliko kategorija Kaktus Festivala među finalistima.

6. Novi projekat u našem internom inkubatoru ENKUBATOR

Nastojimo da svake godine iz našeg inkubatora iznedrimo jedan novi projekat. Tako je prethodna godina u naše frižidere u kancelariji, kao i frižidere mnogih drugih firmi koje su u međuvremenu postali naši klijenti, donela Dobro Jutro hladno ceđene sokove.

Svim klijentima pristupamo pre svega kao konsultanti, pa zatim i kao servis, pa tako dodatno uživamo u svim novim projektima i učenju koje imamo u razvoju istih. Prošli smo postavku male proizvodnje, nabavku kvalitetnog voća i povrća, naučili šta je tablica sa nutritivnim vrednostima i zašto ako nemamo konzervans ili proces pasterizacije naši sokovi moraju da se upotrebe u narednih 3 dana od trenutka proizvodnje.

Beskrajno zabavno!

7. Prvi dizajn sprint proces

Prethodne godine smo realizovali i prvi dizajn sprint za našeg klijenta i kroz to iskustvo istestirali sve što smo učili i testirali na našim projektima.

Potpuno smo zaljubljeni u koncept i radujemo se da sa što više kompanija sa kojima sarađujemo i sa kojima ćemo tek sarađivati dobijemo priliku da u 5 radnih dana dovedemo određeni izazov do faze prototipa.

Za sam kraj, hvala svima koji su bili uz nas prethodne godine, kao i svih 7 godina do sada. Ipak, najveću zahvalnost dugujemo ljudima koji veruju u viziju firme i vredno rade na tome da imam šta napisati u retrospektivi godine za portal Marketing mreža.

Prošli smo dugačak put, ali kako moj partner u poslu voli da kaže “Tek dolazi naše vreme”. Za 7 i još 77 godina iza toga, živeli! Srećan nam rođendan!

Za portal Marketing Mreža piše
Nikola Vuković, Managing Partner, Evoke Group

 

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!