Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Ekspertska misija u Srbiji u oblasti kreativnih industrija

Evropska komisija, Direktorat za industriju u saradnji sa institutom Steinbeis-Europa-Zentrum iz Baden-Wirtemberga organizovao je ekspertsku misiju u Srbiji u oblasti kreativnih industrija, pod nazivom „Kreativne platforme – Učenje jedni od drugih“. U okviru podrške evropske misije, Ministarstvo finansija i privrede organizovalo je dva Okrugla stola, 24. i 25. septembra 2012 godine na kome su učestvovali eksperti Centra izvrsnosti za kreativnu privredu Austrije (Creativ wirtschaft austria), MFG Baden-Württemberg – državne inovaciona agencija za ICT i medije i Intitut Steinbeis-Europa-Zentrum.
Na okruglim stolovima u Ministarstvu su pored predstavnika Komisije i instituta Steinbeis-Europa-Zentrum, učestvovali eksperti: Dr. Getraud Leimüller, predsednica “Creativ wirtschaft austria” (cwa), Centra izvrsnosti za kreativnu privredu Austrije i Daniel Stürzebecher, expert MFG Baden-Württemberg, državna inovaciona agencija za ICT i medije. Iz Srbije, učesnici okruglog stola bili su predstavnici klastera, preduzeća, institucija, akademskog sektora i udruženja koji rade u oblasti kreativnih industrija ili pružaju podršku razvoju kreativne industrije.
Cilj ekspertske misije je upoznavanje sa aktivnostima u Srbiji, razmena iskustva, upoznavanje sa dobrom praksom, istraživanje mogućnosti za saradnju i fomiranje partnerstava za učešće na javnim pozivima za korišćenje evropskih fondova. Kreativni sektor sve više postaje jedan od najdinamičnijih segmenata globalne ekonomije, a njegov doprinos formiranju svetskog BDP-a neprestano raste. Kreativni resursi koncentrisani u kreativnom sektoru i u našoj zemlji su prepoznati kao ekonomski činilac razvoja i naročito povezani sa novim tehnologijama nude nekada nezamislive mogućnosti u međunarodnoj saradnji.
S obzirom na razvijenost sektora kreativne industrije u našoj zemlji, kao i na razvoj određenih mera praktične politike za podsticaj ove grane, Evropska komisija, Direktorat za industriju u saradnji sa institutom Steinbeis-Europa-Zentrum iz Baden-Wirtemberga organizovao je ovu ekspertsku misiju u Srbiji u oblasti kreativnih industrija.

Izvor: Designed.rs

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!