Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

E-knjige sve popularnije u Nemačkoj

Uprkos ogromnom porastu prometa elektronskih knjiga, ova branša i dalje ostaje na marginama nemačkog knjižarskog tržišta. U studiji koju je povodom otvaranja Sajma knjiga u Lajpcigu objavilo Društvo za istraživanje potrošnje (GfK), navodi se da je tokom 2011. promet e-knjiga u Nemačkoj iznosio 38 miliona evra.
To jeste porast od 77 odsto u odnosu na pretprošlu godinu, ali uprkos tome, to je i dalje samo jedan odsto ukupnog prometa knjiga. Prošle godine je kupljeno ukupno 4,7 miliona e-knjiga, a o broju knjiga koje mogu da se preuzimaju besplatno podaci nišu ušli u studiju. U statistiku o broju prodatih e-knjiga nisu uključeni školski udžbenici i stručna literatura.
Tipičan korisnik e-knjiga, prema navodima studije, star je između 40 i 50 godina, ima natprosečno primanje i najmanje završenu maturu. Za razliku od uobičajenog tržišta knjiga, kupci e-knjiga su pretežno muškarci.

Izvor: Personal magazin

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!