Dve knjige dizajnirane u Hrvatskoj među 50 najboljih u svetu!

REGION – AIGA (The American Institute of Graphic Arts) objavio je rezultate takmičenja 50 Books | 50 Covers za 2016. godinu. Tokom takmičenja bira se po 50 najboljih svetskih izdanja u svakoj od dve navedene kategorije (dizajn knjige i naslovnice), a među njime se nalaze čak 2 rada Studia Sonda iz Vižinade, Hrvatska.

Reč je o monografiji “Na vatrenoj liniji” koja donosi hronološki presek istorije dobrovoljnog i profesionalnog vatrogastva na porečkom području od 19. veka do danas, a naslovnicu čine otisci ruku svih zaposlenih koji su u trenutku stvaranja knjige bili zaposleni u Javnoj vatrogasnoj postrojbi – Centru za zaštitu od požara Poreč.

Druga nagrađena knjiga je Metaphoria II, katalog zamišljen kao virtuelni obilazak atinske izložbe Metaphoria II.

Izdavači i dizajneri iz 23 zemlje prijavili su oko 700 radova, a dobitnike koji pokazuju izvrsnost u dizajnu knjiga i naslovnica odabrao je žiri u sastavu: Gail Anderson, (njujoška dizajnerka, autorka i edukatorka, osnivač kompanije Anderson Newton Design), Michael Carabetta (višestruko nagrađivani kreativni direktor u izdavačkoj kući Chronicle Books iz San Francisca) i Jessica Helfand (urednica u Design Observeru).


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari