Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Drugi Creative Forum Serbia zakazan za jesen

Srbija je konačno obezbedila mesto na kome posetioci mogu da dobiju bezbroj ideja za razvoj sopstvenog biznisa. Istovremeno je stvoreno jedinstveno mesto za umrežavanje, upoznavanje, razmenu ideja i razgovore o novim poslovnih poduhvatima. Zahvaljujući Beogradskoj nedelji dizajna i kompaniji Samsung, prvi Creative Forum Serbia održan je 5. juna u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu. Događaj je okupio oko 2.000 predstavnika srpske privredne zajednice, a već postoji veliko interesovanje za sledeće okupljanje koje je zakazano za jesen.
Premijerni Creative Forum Serbia je obeležio ekskluzivni program i prisustvo profesionalne publike koja se prvi put na ovakav način u Srbiji okupila na jednom mestu. Organizatori su izabrali publiku iz redova 5.000 najboljih i najinovativnijih članova srpske kreativne i poslovne zajednice, kao i članova vodećih strukovnih udruženja iz oblasti biznisa, arhitekture, dizajna, advertajzinga, filma, mode… Posebnu draž događaju je dao prostor Muzeja savremene umetnosti na Ušću, koji ne radi već šest godina, ali je otvorio svoja vrata na pet dana tokom Beogradske nedelje dizajna. Nakon upoznavanja na koktelu dobrodošlice, posetioci su imali jedinstvenu priliku da saznaju kako razmišljaju svetski i domaći kreativni lideri. Naime, emitovan je najnoviji dokumentarni film snimljen u Srbiji na temu kreativnih industrija Miodraga Ilića pod nazivom “Sloboda na kvadrat” koji govori o procesu stvaranja najvećih kreativnih umova 21. veka, koji su bili gosti Beogradske nedelje dizajna prošle godine.
Organizatori festivala imali su težak zadatak da u jakoj konkurenciji izaberu trinaest najistaknutijih srpskih kreativaca koji su obeležili 2012. godinu, koji su dobili priliku da pred mnogobrojnom publikom svoj rad izraze kroz specifične prezenatcije pod nazivom PechaKucha Night. PKN je format pojedinačnih prezentacija u 20 slajdova od kojih svaki traje 20 sekundi. Održava se u 500 gradova širom sveta, a ovo je bio prvi koji je organizovala Beogradska nedelja dizajna. Svojih 6,6 minuta su dobili Vesna Pejović, osoba koja je prva dovela PechaKucha Night u Srbiju, inovativni projektant vertiklanih bašti Rade Kosanović, Uglješa Vrcelj iz studija „Superdot“ sa jedinstvenim edukativnim kreativnim projektom Mooshema, prošlogodišnji predstavnici Srbije na Venecijanskom bijenalu – mladi arhitektonski studio „Mada“, Kosta Mijić iz studija „Superprostor“, jedan od pobednika prošlogodišnjeg konkursa 100% Future Serbia Marko Runjić iz arhitektonskog studija „Rudesign“, naša najbolja modna dizajnerka Dragana Ognjenović, najvažniji srpski festival novih medija „Resonate“ – Galeb Nikačević, senzacionalni grafički dizajner Filip Bojović iz studija „A3 format“, najbolji novi srpski sladoled start up „Moritz Eis“, kompanija Strawberry energy koja je kreirala solarni punjač za mobilne uređeje, avangardni dizajn studio „Modemekanik“, i na kraju jedan od pobednika prošlogodišnjeg konkursa 100% Future Serbia Igor Stupar.
Oduševljena publika, među kojom je bilo mnoštvo domaćih i stranih novinara, pomno je pratila na koji način i zbog kojih projekata su izabrani domaći kreativci došli do statusa najuspešnijih u Srbiji u dve sesije od po 45 minuta. Iako je za neke učesnike izlazak na scenu muzeja bio prvi javni nastup, njihovo predstavljanje je bilo toliko uspešno da su organizatori ostali zatrpani pozivima predstavnika srpske kreativne elite za učešće na sledećem događaju, dok je publika nagrađena jedinstvenim idejama koje će nekima sigurno poslužiti kao vodilje za osmišljavanje sopstvenog biznisa.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!