Dizajniraj svoju limenku

Raspisivanjem nagradnog konkursa „Dizajniraj svoju limenku“, počinje velika kampanja „Recan fonda“ i asocijacije „Sport za sve“, koja nosi naziv „Rekreiraj.Recikliraj“. Koncepti rekreativnog bavljenja sportom, kao i očuvanje životne sredine i reciklaža, mogu se lako povezati, pošto su odraz zdrave kulture ličnosti i tela. Akcija „Rekreiraj.Recikliraj“, nizom aktivnosti obrazovaće građane o značaju zaštite životne sredine i reciklaže, i o njenoj srodnosti sa očuvanjem zdravlja redovnom fizičkom aktivnošću. Kampanja, koja obuhvata četiri akcije kao i prikupljanje limenki na određenim lokacijama, trajaće tokom cele godine i biće sprovedena širom Srbije.
„Nadamo se da će kampanja, mnogobrojnim aktivnostima, privući ljude koji su svesni važnosti odgovornog ponašanja prema svom zdravlju, ali i prema našem životnom okruženju“, rekla je Jelena Kiš, menadžerka „Recan fonda“ i dodala da je „ovaj fond već godinama unazad radi na promovisanju reciklaže i njenog značaja za očuvanje prirodne sredine i da je ova saradnja od izuzetnog značaja za usmeravanje mladih ka zdravim životnim izborima“.
U nagradnom konkursu „Dizajniraj svoju limenku“ moći će da učestvuju svi mladi, neafirimisani dizajneri, a rok za prijavljivanje je 10. april. Prvonagrađena specijalno dizajnirana etiketa za limenku, biće proizvedena, a pobednik konkursa osvojiće put u London i odlazak na Međunarodnu nedelju dizajna. Svi najbolji radovi biće izloženi tokom fesitvala Supernatural i Mikser festivala. Ove limenke sa jedinstvenim dizajnom, biće punjene negaziranim bezalkoholnim pićem i distribuirane na svim događajima koje će Recan fond i „Sport za sve“ Srbije zajedno organizovati.
„Rekreativni sadržaji su važan deo fizičke kulture, koje bi svako od nas trebalo da upražnjava, jer vreme provedeno u prirodi ima blagotvoran uticaj na fizički i mentalni sklop“, rekao je prof. Dušan Mitić, predsednik stručnog odbora asocijacije „Sport za sve“ Srbije.

Izvor: eKapija


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari