today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Dizajneri u Simpu prate izradu svojih dela

Iz dana u dan sve je očiglednije koliko je dobar spoj mladih, u ovom slučaju dizajnera, i privrede u Srbiji – kaže Radovan Lale Đurić koji u fabrici Simpo Vranje prati prizvodnju protipova nameštaja po idejnim rešenjima nagrađenim na konkursu Niš Art Fondacije za dizajn nameštaja.
Radovan Lale Đurić, spiritus movens NAF-a, naš slikar koji živi i radi u Njujorku napominje i da je atmosfera u fabrici puna pozitivnog naboja. – Radi se punom parom. A nije nikakva novost da ideje i talenat mogu silno da ponesdu čoveka čak i kad se sporimo i ubeđujemo i oko najmanjih detalja ne bi li dati komadi nameštaja bili što bolji. A biće. Lepota, znamo, čini čuda. Verujem da talenat, odnosno dizajn, može na najbolji način da nas preporuči na razna tržišta, kaže Lale Đurić.
Podsetimo, Niš Art Fondacija raspisala je u maju 2011, uz podršku vlade Srbije, odnosno Ministarstva poljopeivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, konkurs za dizajn nameštaja gotovo u svim kategorijama. Početkom jeseni proglašeni su dobitnici; Zoran Mojsilović, Karolina Čileg, Jelena Milojević, Milica Marić. A sada se u Simpu Vranje pravi nameštaj po njihovim idejnim rešenjima. Slede izložbe, učešće na sajmovima, verovatno i proizvodnja.
Razume se i mladi dizajneri su u fabrici, uz radnike i Laleta Đurića. Objašnjavaju, pomažu i prate. Svojim zalaganjem potvrđuju ono što su rekli kada su im nagrade (ukupno 20 hiljada evra) dodeljene. Po rečima prvonagrađenog Mojsilovića konkurs je izuzetno koncipiran u smislu mogućnosti prepoznavanja talenata i njegovog praktičnog korišćenja.
– Verujem da je to povezivanje sa industrijom, veliki napredak ne samo za nas, pojedince koji smo dobili mogućnost saradnje, već i za privredu, pa i za plasman proizvoda iz Srbije na svetsko tržište, ispričao je Zoran Mojsilović.

Izvor: Blic
Autor: T. Nježić

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!