Dizajn igralište

Tehnička škola „Drvo art“, po četvrti put, organizuje međunarodnu kreativnu radionicu „Dizajn igralište – Design Playground“ u kojoj, pored domaćina, učestvuju srednjoškolci iz Mađarske, Italije i Bugarske koji se bave dizajnom i proizvodnjom nameštaja. Radionica traje do danas, a radovi nastali u toku radionice biće izloženi u Muzeju primenjene umetnosti do 23. marta.
Na „Dizajn igralištu“ ove godine svoju kreativnost pokazali su učenici Dizajnerske škole iz Beograda, „Roth Gyula Gyakolo szakkozepisola es kollegium“ iz Šoprona (Mađarska), IPSIA Brugnera iz Brunjere (Italija), Nacionalna gimnaziя za priložni izkustva „Trevnenska škola“ iz Travne (Bugarska) i „Drvo art“ škole.
Sve dosadašnje radionice imale su uspeha, pa su radovi nastali u toku radionica bili izlagani u nekoliko galerija, muzeja i ustanova kulture („Grad“, Dečji kulturni centar, „Vuk Karadžić“, Muzej primenjene umetnosti), prikazani na brojnim značajnim manifestacijama u oblasti dizajna („Beogradska nedelja dizajna“, „Mixer Expo Design“, „Mikser“, Sajam nameštaja) i drugim javnim manifestacijama („Dani evropske baštine“, „Jevremova ulica susreta“, „Serbia Open“, „Dan Evrope“ i dr.).
Svoju kreativnu radionicu „Drvo art“ škola će imati prilike da predstavi i na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu nameštaja u Milanu (17 – 22. april) za šta je dobila poziv organizatora najprestižnijeg svetskog sajma nameštaja.

Izvor: 24sata


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari