Direct Media donirala jedinstvenu izložbu „Doživi Teslu“

Na 160. godišnjicu od rođenja Nikole Tesle, u Beogradu će biti otvorena prva muzejska izložba u okruženju virtuelne realnosti, pod nazivom “Doživi Teslu“. U susret Teslinom jubileju, a u sklopu obeležavanja 15. godišnjice od osnivanja, Direct Media je Muzeju Nikole Tesle donirala jedinstvenu izložbenu postavku koja će ostati deo virtuelne baštine muzeja.

Direktor Direct Medie Jovan Stojanović istakao je da je obaveza uspešnih kompanija da pokreću razvoj celog društva i da njegova agencija sa velikim zadovoljstvom u godini jubileja može da podeli deo svog uspeha sa zajednicom.

„Posle najvećih svetskih muzeja koji su relativno skoro uvrstili virtuelnu realnost u svoje postavke, ponosni smo što ovaj globalni trend u godini velikog Teslinog jubileja i naše kompanije donosimo Muzeju Nikole Tesle. Time će naš muzej postati prva institucija na svetu koja je tehnologijom virtuelne realnosti oživela lik i dostignuća velikog naučnika“, izjavio je Stojanović.

Za potrebe kreiranje virtuelnog Nikole Tesle, Direct Media je ostvarila saradnju sa svojim dosadašnjim partnerima, timom kompanije Digital Mind koji uz stručnu podršku Muzeja Nikole Tesle oživljava Teslin lik i lokacije u kojima će on virtuelno boraviti i razgovarati sa posetiocima izložbe.

„Muzeji virtuelne realnosti su izvesna budućnost muzelogije gde posetilac nije više pasivni učesnik izložbe, već postaje aktivni deo priče koja se sada dešava svuda oko njega onog sekunda kada zakorači u virtuelni svet. Teslin život i njegova dostignuća posetiocu u virtuelnoj realnost prikazaće sam Tesla kroz nezaboravno iskustvo koje inspiriše, provocira maštu i budi želju za saznanjem“, izjavio je Vitomir Jevremović, autor izložbene postavke i direktor Digital Mind-a.

Sa otvaranjem postavke u Muzeju biće lanisrana i aplikacija za mobilne telefone, kao i website sa 3D prikazom, kako bi svi oni koji nisu u prilici da posete Muzej uključujući posetioce iz celog sveta mogli da ostvare interakciju sa najvećim svetskim pronalazačem i upoznaju se sa njegovim dostignućima.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari