Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Danju dizajnerka, noću strip heroina

Tereza Cenić dizajnerka u agenciji McCann Beograd poznata je kao ilustratorka i webcomic autorka zanimljivog stripa „Egotreep comic“.
“Mislim da si me pogrešno razumeo kada sam ponudila da ti budem oslonac“ – jedan je od citata zanimljivog stripa „Egotreep comic“, čiji je autor Tereza Cenić. Tokom dana kreativac i dizajnerka u agenciji McCann Beograd, Tereza posle posla postaje strip heroina. Na svom blogu i društvenim mrežama objavljuje autobiografske epizode iz svakodnevnog života.
„Sve je krenulo kao interna fora“, kaže Tereza i dodaje: „Umesto odlaska na trening ostala sam kući da blejim po fejbuku (ko još voli da se znoji u februaru?) Nacrtala sam samoprekornu duhovitu ilustraciju sebe kako bih se opravdala. Ljudima na fejsbuku se dopalo. Odlučila sam da ponovim taj eksperiment još jednom, pa još jednom i tako već više od godinu dana”.
47 Public speaking-01reSada je već to postalo nedeljno komentarisanje različitih situacija i odnosa sa ljudima. Inspiracija za strip minijature su joj susreti sa bliskim ljudima, poznanicima, svakodnevno okruženje, ali i lične frustracije, hejtovanja, nesuglasice… Kada sve to posmatra sa ironijske distance, uz malo sarkazma i humora nastaju njene strip priče. Ljudi koji se nađu u njenim pričama reaguju uglavnom pozitivno. Trenutak kada sebe vide u stripu je posledica nečega iz realnog života. Najčešće su toliko zabavljeni svojim simptičnim ilustrovanim portretom, čak i kad kontekst u koji su stavljeni i nije u potpunosti afirmativan po njih.
Na pitanje da li je iznenađena uspehom koje njene priče imaju na društvenim mrežama, Tereza u svom duhu, pomalo ironično odgovara da je jako iznenađena da postoji čak preko milijardu profila, a da tek nešto više od 500 njih voli njen strip.
A da li sve stvarno “istina” ili ne, Tereza objašnjava: “Svakako je tu prisutno i dosta fikcije, pa je često smešno kada publika doslovno shvati pojedine epizode.” I dodaje da iako je strip autobiografski za razliku od nje, njena heroina je duhovitija i ponekad kaže i ono što Tereza prećuti.
Terezine stripove za sada možete pratiti samo online na: https://www.facebook.com/EgotreepComic, a na pitanje da li će publika moći da ih vidi u nekom drugom formatu, kaže da je otvorena za sve predloge: od izložbe, preko nadgradnje kroz animaciju, pa sve do print publikacija i modne linije i dodaje: „I da dan traje bar 30 sati“.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!