Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Danijelu Koletiću uručena IPRA Golden World Contribution Award!

REGION – Svetlana Stavreva, bivša predsednica, a danas članica uprave IPRA -e (International Public Relations Association), uručila je Beču nagradu direktoru agencije Apriori World, Danijelu Koletiću.

IPRA je 2020. projekat agencije Apriori World „Sapuni s tačkicama“, koji već sedam godina radi PRO BONO za Udrugu slepih Zagreb, proglasio globalnim projektom godine koji je u skladu sa globalnim ciljem održivog razvoja 10, smanjenje nejednakosti.

U ovom projektu socijalnog preduzetništva slepe i slabovide osobe proizvode sapune na Brailovom pismu, koje kupuju različite kompanije, ustanove, udruženja, s ciljem podsticanja socijalnog preduzetništva, ali i uključivanja osoba s invaliditetom u rad u zajednicu. Kao što je najavljeno prošle godine, kompanija je takođe započela s proizvodnjom tekućih sapuna.

Povodom dodjele nagrade Danijel Koletić izjavio je: „Srećan sam što sam lično primio nagradu. Ova nagrada obavezuje, motiviše, ali i nadahnjuje. Verujem da ako želite, svaki čovek na ovoj planeti može odvojiti malo vremena za volontiranje. Korporacije i određene organizacije to rade kao deo svojih internih programa, ali i dalje nam nedostaje veći senzibilitet prema osobama s invaliditetom. Posebno u digitalnom dobu koje, osim invalidnosti, nažalost postaje neobavešteno jer ne postoje zakoni koji obvezuju sve institucije i kompanije koje pružaju osnovne usluge poput javnog prevoza, kupovine karata za razne događaje, pa čak i škole, vrtiće i fakultete da programiraju svoje web stranice prema WCAG standardu (Web content accessibility guidelines) pa verujem da će se to uskoro promeniti. Za mene je žalosno što to već nije postalo standard. Evropska unija je o tome usvojila direktivu, no nažalost ona se nedovoljno primenjuje, ne samo unutar Evropske zajednice, već i izvan nje.“

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!