Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Creative Space Serbia 2012

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA), po četvrti put, sprovela je konkurs za srpske industrijske dizajnere, a pobednici konkursa imaće priliku da se predstave na Milanskoj nedelji dizajna. Radovi naših dizajnera biće predstavljeni u okviru „Fuori Salone“ u Zoni Tortoni.
Ovo je već drugi put da se pravi spoj domaćih dizajnera sa srpskim proizvođačima nameštaja u okviru projekta „Creative Space Serbia“, i da se na taj način inostranoj publici predstavljaju proizvodi koji su u potpunosti “Made in Serbia”. Želja je da se kroz nastupe doprinese podizanju svesti o srpskoj dizajn sceni, i na taj način podstaknu domaći proizvođači nameštaja da u što većoj meri koriste taj njihov kapacitet kako bi pronašli mesto na svetskoj sceni dizajna nameštaja jer svakako da kapacitet postoji.
Kao rezultat konkursa na adresu SIEPA pristiglo je preko 200 radova, a žiri sastavljen od predstavnika agencije SIEPA, predstavnika proizvođača nameštaja i profesora za strategiju dizajna i razvoj proizvoda na Institutu za dizajn u Firenci Mirko Tatarini, doneo je odluku o pobednicima:

Đorđe Živanović –  stolica „Koren“ – proizvodi “Eurokancom”

Danko Radulović – stolica „Eo“ – proizvodi “Linea Milanović”

Tamara Svonja – stolica „Cube“ – proizvodi “Simpo”

Žarko Uzelac – Sto „Sto“  – proizvodi “Simpo”

Nenad Ćerović – sto „Sigma“ – proizvodi “Gir”

Dušan Dimitrijević – klub sto „Book Table“– proizvodi “Simpo”

Bojana Petrović – stolica „Ligeštul“  – proizvodi “Art and Stil”

Saša Mitrović – sofa „Custom & Play“ – proizvodi “SCS Plus”

Kako.Ko – sofa „Up Seet“ – proizvodi “Linea Milanović”

Milan Karišik – čiviluk „Swirl“ – proizvodi“Art and Stil”

Tamara Svonja – lampa „Neon Tree“ – proizvodi “Lanterna”

Prošlogodišnji nastup u Milanu zabeležio je neverovatno interesovanje posetilaca. Kroz štand je prošlo više od 15 hiljada ljudi, od kojih je veliki broj profesionalaca iz oblasti dizajna i proizvodnje nameštaja, novinara, ali i mnogobrojnih turista koji ovaj događaj smatraju jednim od najinteresantnijih dešavanja tokom cele godine. Postojalo je izuzetno interesovanje za firme Kolarević (dizajner Andrej Mišić), lampu Buck-a (Kako.ko dizajn studio), kao i stolicu Eurokancom-a (Kako.ko dizajn studio), dok su mnogi hteli na licu mesta kupe te proizvode. Pored samih proizvoda, posetioci su se interesovali i za same kompanije koje su proizvele sam komad nameštaja jer su primetile izuzetan kvalitet izrade i mogućnost saradnje na drugim poslovima. Takođe sofa koju je napravila kompanija Atlas (dizajner Slavoljub Ljubić), ali i sto firme Linea Milanović (dizajner Igor Stupar) su prošli izuzetno primećeno. Baš taj klub-sto može da posluži kao pravi primer dobre saradnje između dizajnera i proizvođača, jer je Linea Milanović nakon izložbe uvrstila sto u svoj katalog proizvoda, kao i lampa studija Kako.Ko, koju je napravila firma Buck.

Izvor: Designed.rs

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!