Četiri svetska PR udruženja udružiće svoje snage oko PRO.PR GLOBE AWARDS

REGION – Pre osam godina utemeljen je PRO PR GLOBE AWARDS, jedinstveni program nagrađivanja pojedinaca iz oblasti odnosa s javnošću koji se svake godine dodeljuje u sklopu vodeće međunarodne konferencije za odnose s javnošću PRO PR.

Do sada su 152 pojedinca zaslužila i zahvaljujući svom doprinosu dobila ova priznanja. Oni dolaze gotovo sa svih kontinenata, tako da dobitnici dolaze iz Indije, Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Nemačke, Italije, Velike Britanije, Turske, Austrije, ali i sa područja jugoistočne Evrope. Ovaj program nagrađivanja specifičan je jer se za njega ne mogu prijaviti niti finansijski uplatiti kotizaciju institucije, agencije niti pojedinci već isključivo bivši dobitnici ovog priznanja nominuju sledeće dobitnike u sklopu javno dostupnog Pravilnika o nominacijama.

Ono po čemu se PRO PR GLOBE AWARDS specijalno ističe jeste činjenica da sve svetske nagrade u oblasti komunikacija ili odnosa s javnošću uglavnom su fokusirane na projekte, a ne na pojedince koji su ponekada zaboravljeni ili im se priznanja dodeljuju na kraju životnog veka. Iza svakog projekta stoje pojedinci – stručnjaci, koji zajedno sa svojim timovima upravljaju ili menjaju ugled institucija, kompanija, događaja ili pojedinaca, a uglavnom implementiraju ili stvaraju komunikacijske strategije koje menjaju svet oko njih, a PRO PR GLOBE AWARDS upravo to nagrađuje.

Ove godine četiri svetska udruženja odlučila su istaknuti svoje nominacije – IPRA (International Public Relations Association), ICCO (International Communications Consultancy Organisation), PRCA (The Public Relations and Communications Association) i CIPR (Chartered Institute of Public Relations). Organizacijski odbor na čelu sa predsednikom PRO PR GLOBE AWARDS Danijelom Koletićem objaviće do kraja godine ovogodišnje laureate kojima će priznanja biti uručena u sklopu 18. PRO PR konferencije, 20. marta 2020. Priznanja u obliku statue biće autorska dela studenata Akademije primenjenih umetnosti Sveučilišta u Rijeci.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari