Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Budućnost TV oglašavanja

„Budućnost TV oglašavanja“ novo je istraživanje Discovery Networksa, nastalo u saradnji sa The Future Foundation i Research Now, a koje je predstavljeno na Weekend Media Festivalu u Rovinju. Cilj istraživanja je utvrditi kako se TV oglašavanje menja i kako bi moglo izgledati u budućnosti za gledaoce u Srednjoj i Istočnoj Evropi, Bliskom Istoku i Africi (CEEMEA).
Istraživanje je sprovedeno anketom među više od tri hiljade TV gledalaca na 10 CEEMEA tržišta (Bugarska, Češka, Mađarska, Poljska, Rumunija, Rusija, Južna Afrika, Turska, Ukrajina i Ujedinjeni Arapski Emirati) i dubinskim razgovorima sa stručnjacima.

  • „TV oglašavanje ima učinka“

– U vremenu kada svedočimo rastu broja online uređaja i brzim promenama u navikama korišćenja medija, TV ostaje dominantan medij za većinu gledalaca zadovoljnih time što se oglašavanjem finansira ono što gledaju, zbog čega efekti TV oglašavanja još uvek nadmašuju online platforme.

  • „Optimalna dužina reklamnih blokova još nije otkrivena“

– Pronalaženje ravnoteže između trajanja oglasa i ostatka programa ključno je za osiguravanje učinkovitosti. Gledaoci više vole duže blokove koji se ređe pojavljuju u programu, što je razumljivo na tržištima gde se program prečesto prekida reklamama. Međutim, na nekim tržištima Discoveryja, reklamni blokovi već su drugački, pa treba naći ravnotežu između želja potrošača i onoga što je najbolje za brendove, a to je da ne postanu tek deo oglasnog tunela.

  • „Kanali potiču uključenost“

– Brend kanala jako je važan. Gotovo 60% ispitanika CEEMEA istraživanja slaže se da su TV kanali indikator kvaliteta programa, a taj “halo efekat” od kanala prema sadržaju nastavlja se i od sadržaja prema oglašavanju. Iako je to često podsvesno, svaki treći gledalac slaže se da oglašavanje na kanalu kom veruju ima veći učinak. Eksplozivno širenje mogućnosti izbora povećava važnost TV kanala kao čuvara kvalitetnog sadržaja.

  • „TV oglašavanje je učinkovitije kad je povezano s drugim ekranom“

– Jačanje veza između televizije i drugog ekrana jedan je od najvažnijih koraka u dodatnom povećavanju učinkovitosti TV oglašavanja. Ohrabrivanje potrošača kroz oglašavanje da se okrenu i drugom ekranu može produbiti povezanost s brendom i prvi je korak prema otvaranju dijaloga između brenda i potrošača. Nužno je bolje razumevanje interakcije gledalaca s online medijima dok gledaju TV.

  • „Budućnost je personalizovana“

– Tehnološki napredak dao je gledaocima veću kontrolu nad time kako, kada i gde konzumiraju sadržaj. Očekujemo da će se to proširiti i na oglasni sadržaj, s više personalizovanih poruka uz postojeće tradicionalne formate.

 

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!