Borislav Miljanović novi član UO Američke privredne komore u Srbiji

Američku privrednu komoru u Srbiji (AmCham) u naredne dve godine vodiće novi Upravni odbor na čijem će čelu, u dvogodišnjem mandatu, biti Zoran Petrović, predsednik izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Pored novog predsednika, glasanjem kompanija članica, na sinoćnoj Generalnoj skupštini AmCham-a izabrani su i Ivan Miletić, Philip Morris International, prvi potpredsednik, Ronald Seeliger, Hemofarm, drugi potpredsednik, kao i 4 člana UO: Živorad Vasić, IHG Area, Milana Jević Gledović, Delhaize Serbia, Sandra Marinković, MSD i Borislav Miljanović, Represent System.

„Velika je čast biti izabran u Upravni odbor Američke privredne komore. Pogotovo što je ovog puta konkurencija bila jaka, jer su kandidati, a i kompanije iz kojih dolaze bili sam vrh srpske biznis zajednice. U naredne dve godine trudiću se da pomognem da američki preduzetnički duh promovišemo ne samo u Srbiji već u celom regionu gde posluje Represent System, jer smatram da je bolje poslovno okruženje ključ približavanja našeg regiona Evropskoj uniji. Sa druge strane svojim znanjima i iskustvom pomoci ću AmChamu da unapredi sve svoje komunikacijske potencijale novim tehnologijama komunikacije i prenese što širem auditorijumu viziju koju zastupa“, izjavio je povodom izbora u Upravni odbor Amcham-a Borislav Miljanović.

Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) vodeća je poslovna asocijacija u zemlji koja broji više od 200 američkih, međunarodnih i lokalnih kompanija članica, koje posluju u okviru 18 različitih sektora.

Vrednost investicija koje su kompanije članice uložile u zemlju iznosi više od 14 milijardi evra, a zapošljavaju preko 95.000 građana Srbije.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari