Blockchain – revolucionarna tehnologija koja će promeniti svet

REGION – Od 22. do 25. septembra Weekend Media Festival neće biti samo mesto predstavljanja zanimljivih govornika i gostiju, nego i platforma za predstavljanja najnovijih ideja. Jedna od takvih je i revolucionarna tehnologija blockchain u koju danas banke i investitori najviše ulažu.

Možete li zamisliti svet u kojem izvod iz knjige rođenih, venčani list ili svaki drugi dokument možete dobiti u bilo kom trenutku, bilo gde i to besplatno? Ili svet u kom novac prebacite prijatelju u Kanadu takođe besplatno? Ovaj svet je moguć kroz blockchain tehnologiju koja iza sebe krije univerzalnu internet valutu „bitcoin“. Iako je najpoznatija primena blockchaina u valutama, mogućnosti koje njen razvoj pruža su daleko veće i imaju potencijal u potpunosti promeniti svet oko nas. Banke i razni fondovi već su investirali milijarde dolara u razvoj blockchaina.

Koje su mogućnosti blockchaina? Ko se bavi blockchainom? Kako on funckioniše? I najvažnije, kako će to uticati na vaš život? Sve to otkriće nam ovaj zanimljivi panel koji predstavlja bitnu okosnicu 9. Weekend Media Festivala.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari