BINA 2012

Sedma Beogradska internacionalna nedelja arhitekture održava se od 19. aprila do 4. maja na temz „Energija grada“, a u fokusu je planetarni događaj Olimpijada kulture u Londonu. Manifestacija otvara dijalog između Londona i Beograda, upoznajući stručnu javnost, građane sa dinamikom arhitekture, značajem za naše živote i kreativnošću koju nam arhitektura pruža.
Na nekoliko gradskih mesta: Kulturni centar Beograda, Galerija Progres, Galerija O3on, prostori grada Beograda, kroz izložbe, radionice, predavanja, tribine i šetnje, sa uvaženim gostima iz inostranstva, ali i našim mladim arhitektima koji već imaju svetsko priznanje, grad Beograd će ovog proleća da oživi kroz pozitivnu energiju arhitekture.
Programski preuređena i usklađena BINA 2012, odgovara na planetarni događaj Olimpijadu kulture u Londonu i za naše građane, stručnu i profesionalnu javnost, otvara temu razmena energija između Londona i Beograda, na nekoliko nivoa, kroz izložbe, radionice, predavanja, šetnje i dijaloge.
Otvaranjem izložbe 50 godina londonske arhitekture 1960-2010, koja je sveobuhvatna fotografska izložba u organizaciji Arhitektonskog kluba, i pokriva 200 zgrada u Londonu, počevši od „Centrepoint“ i „Economist Building“, sa mnogo slavnih fotografija London iz perioda šezdesetih godina, pre nego što će dalje napredovati do postmoderne u „Canary Wharf“, a završava se na fantastičnom zoomorfnom futurizmu „30 St Mary Axe“. Iskustva koja nam ekskluzivni predavači donose iz Londona su značajna za pomeranja težišta urbanih koncepata i pružanje podrške opštinama, drugim lokalnim akterima, kao i projektima koji bolje oblikuju gradove. Kroz uzajamno delovanje i razmenu prirode i grada, grada i ljudi, kao i između ljudi, nastaje energija grada, neophodna za njegovo održavanje i razvoj.

Izvor: Designed


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari