Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Bijonse drži lekciju o kriznim odnosima s javnošću

Inauguracija Baraka Obame ove godine će ostati manje poznata po Obami i njegovom drugom predsedničkom mandatu, nego po tome što su mediji obelodanili vest da je Bijonse pevala na plejbek nacionalnu himnu SAD. Ovo je stavilo poznatu pevačicu u centar svih dešavanja, ne samo zbog plejbeka, već i zbog dovođenja u pitanje njene mogućnosti da peva uživo.
Kao što to ide sa tabloidima i njihovom agresivnošću, jedan plejbek je pretvoren u pravi primer krizne situacije za Bijonse. Čini se da bi izlivanje nafte u okean bio manji problem od toga što nacionalna himna nije otpevana uživo.
Pre nego što je napravila pravi spektakl na poluvremenu američkog najgledanijeg sportskog događaja „Super Bowl-a“, održala je konferenciju za novinare na kojoj je bilo stotine reportera.
Bez ikakve najave ili objašnjenja, Bijonse je ušla u prostoriju i zamolila sve prisutne da ustanu, a onda otpevala nacionalnu himnu u celosti.
Tog trenutka, Bijonse je stavila tačku na bilo koju dalju priču koja je mogla da vodi rušenju njenog imidža i reputacije koji su bili oštećeni na danu inauguracije. Njen brz i transparentan odgovor pred dobro izabranom publikom i to u pravo vreme, mogu da uđu u knjige koje se bave tematikom kriznih odnosa s javnošću. Možete da pustite druge da pričaju svoju priču, ili da, kao što je Bijonse uradila, stanete ispred mikrofona i kontrolišete poruku koju želite da iskomunicirate.
Neočekivani performans je bilo veoma pametan korak u njenom odnosu s javnošću. Ona je školski prošla kroz četiri koraka kriznih komunikacija:

  • Dati odgovor brzo,
  • Biti autentičan i iskren,
  • Priznati grešku ako ste pogrešili,
  • Ako je vaš kredibilitet doveden u pitanje, nađite način da ga povratite.

Bijonse nije dozvolila da tabloidi nastave sa njenim plejbek nastupom u Vašingtonu. Umesto toga, izabrala je publiku koja se sastojala od novinara, koji su svakako preneli njenu poruku širokim auditorijumima, i to brzo.
Zamislite koliko je ovakav potez uradio više nego, recimo, vest na fejbuku ili tviteru. Ili još gore, da je delegirala odgovor na krizu preko svog agenta za medije. Ili, ne daj Bože, da se pravdala u tok šou programu kod Opre.
Svakako da će kriza biti ne samo zaboravljena, nego da nikom neće ni pasti na pamet da dovodi u pitanje njen talenat, nakon onakvog nastupa u polufinalu. Beyonce, you’re doing it right.

Autor: Ana Vukašinović
Izvor: InterFON

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!