BiH got Annie!

REGION – McCann Sarajevo je u proteklom periodu sa zadovoljstvom učestvovalo u kreiranju i realizaciji projekta „Annie“, prvog bosansko-hercegovačkog profesionalnog mjuzikla za decu i odrasle, koji je u saradnji sa Institutom za teatar, muziku i multimediju (iMTM) i Narodnim pozorištem Sarajevo, nakon višemesečnih proba, premierno izveden 3. i 4. juna.

„Mesecima se radilo na produkciji i promociji i sretni smo što su iza nas dve noći u kojima je sala Narodnog pozorišta bila ispunjena do poslednjeg mesta. Za nas ovo nije uobičajen projekat. Uloženo je mnogo truda, ali rad sa decom sam po sebi predstavlja nagradu, a videti sreću na licima svih učesnika i publike još veću. Drago nam je da se, pored kulturnog značaja projekta, kroz rad na predstavi izgradila kompletna generacija dece edukovane u oblasti muzičkog teatra, a cela priča je pružila i odličnu priliku za pomoć deci bez roditeljskog staranja u BiH kroz različite oblike podrške. Zaista smo ponosni što imamo priliku kreirati i neke drugačije priče“, izjavila je Vesna Vlašić Jusupović, direktorka McCann Sarajevo.

U toku priprema ostvarena je saradnja sa Centrom Duga Art iz Centra za decu bez roditeljskog staranja Duga iz Kulen Vakufa. U foajeu Narodnog pozorišta svi zainteresovani imali su priliku kupiti slikovnicu “Bajka o mesecu” čiji je izdavač Fondacija Centra koja je na ovaj način prikupila značajna sredstva namenjena štićenicima. “Kroz rad na mjuziklu inicirali smo i kampanju kojom želimo pomoći ovom Centru koji brine o deci uzrasta do šest godina. Nadam se da ćemo, nakon ovih simboličnih akcija, biti u mogućnosti i više se uvezati“, dodala je Alma Ferović Fazlić, direktorka iMTM-a.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari