Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Beogradska nedelja umetnosti od 1. do 8. jula

Druga Beogradska nedelja umetnosti (BNU) održaće se od 1. do 8. jula ove godine. Bogatim programom, sačinjenim od raznovrsnih radionica, modnih revija mladih dizajnera, beogradske pijace umetnosti, manifestacija će okupiti više od 200 mladih umetnika sa ciljem da edukuje i afimiše domaće umetnike i dizajnere.
Svi zainteresovani moći će da se prijave za učešće u radionicama do 25. juna putem formulara koji su dostupni na sajtu www.bnu.rs. Radionice su podeljene u dve celine: „Umetnost na dohvat ruke“ i „Beogradska urbana umetnost“.
Koncept programa „Umetnost na dohvat ruke“ je osmišljen tako da omogući svakom učesniku da napravi jedinstveno umetničko delo, a planirane su četiri radionice: umetnost slikanja na svili u Domu omladine, tkanje i dizajn nakita u prostorijama Akademije Del Lušo, kao i radionica svetla u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Segment „Beogradska urbana umetnost“ okupiće eksperte iz oblasti ulične umetnosti, koji će svoje znanje i iskustvo preneti polaznicima pet radionica. Tri radionice će biti vezane za ulični ples – „elektrobuggy“, „kramp“ i „hip-hop“, dok će u okviru preostale dve polaznici učti slikanje grafita i o strit artu.
Edukativni program održavaće se u prostorijama Doma omladine Beograda, JDP-a i Akademije Del Lušo. Učešće će biti besplatno za sve polaznike. Važan segment programa je modna revija „Young Walk“, koja će se održati 1. jula ispred Tržnog centra „Ušće“, u saradnji sa modnom agencijom „Fox“, salonom „Hairlovers“ i magazinom „Elle“. Posle revije publiku očekuje koncert „Infiniti kvinteta“. Na istom mestu će glumačka grupa „Feniks“, 5. jula izvesti predstavu „Krađa, svađa, … itd.“, komediju o porodičnim odnosima.
„Beogradska pijaca umetnosti“ će okupiti izlagače iz Novog Sada, Kragujevca, Subotice, Beograda i drugih gradova Srbije. Na Trgu Nikole Pašića, 7. jula, Beograđani će moći da pogledaju unikatan nakit, odeću, razne predmete za kuću više od 90 umetnika. Fotografije nastale u okviru prošlogodišnje radionice, koju je vodio poznati modni fotograf Miša Obradović, javnost će imati priliku da pogleda na izložbi na „Naxi Plaži“ (Ušće).
„Izložba za poneti“ pod nazivom „Volite li Beograd“ biće prikazana u žurnalu koji posetioci mogu da ponesu sa sobom i na taj način u svakom trenutku budu u mogućnosti da uživaju u najlepšim fotografijama glavnog grada. Među 100 fotografija glasovima publike odabrano je sedam koje će se naći u BNU žurnalu.

Izvor: Designed.rs
Naslovna fotografija: Kolekcija „Val“ modne dizajnerke Zorane Stojanović, autor fotografije Milena Rakočević

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!