Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Beogradska nedelja dizajna u Parizu

Pred sedmu Beogradsku nedelju dizajna, veliki kreativni festival u Evropi, koji se održava od 4. do 10. juna u Beogradu, u Kulturnom centru Srbije u Parizu otvorena je izložba „Najbolje sa Beogradske nedelje dizajna“. Izložbu je otvorio Vuk Veličković, umetnički direktor Kulturnog centra. Počasni gost na otvaranju je bio Ora Ito, dizajner već poznat našoj publici po brojnim projektima u Srbiji, koji je ovom prilikom premijerno predstavio Citroenov prototip „Evo-mobile“.
Na izložbi su inovativnom multimedijalnom tehnologijom predstavljena predavanja najvećih kreativnih umova 21. veka, a koji su bili gosti na konferencijama Beogradske nedelje dizajna od 2006. – 2011. Među njima su: gorepomenuti Ora Ito, Ross Lovergrove, Shin Azumi, Jamie Hayon, Marti Giuxe, Konstantin Grčić, Arik Levy, Karim Rashid, Daniel Liberskind, Tony Chambers iz Wallpaper-a, Dieter Meier iz grupe Yello…
„Posle Tel Aviva i Moskve, ovog meseca predstavljmo BDW u još jednom svetskom centru, Parizu, nastavljajući misiju postavljanja Beograda na kreativnoj mapi velikog sveta. Interesantno je da je Srpski Kulturni Centar u Parizu, na svom privilegovanom mestu preko puta Bobura, pod novim vođstvom i sa novim konceptom, prvi od srpskih institucija shvatio mogućnost i svetske potencijale prezentacije naše sredine putem neverovatnog blaga koje je BDW sakupio za ovih skoro deset godina postojanja. Nadamo se da ćemo imati priliku da ovaj koncept nastavimo već u Londonu za vreme kulturne Olimpijade ovog leta. Postoji jako malo intelektualnih proizvoda naše sredine koji mogu da se ravnopravno takmiče sa referentnim parnjacima u svetu. Mi BDW-om već menjamo svet dizajna kao verovatno niko u našem regionu, a i šire, ali ako smo ovim prezentacijama po svetu promenili bar malo i sliku Srbije, i posebno, Beograda, napravili smo veliki korak ka ispunjenu naše misije. Još samo da nas neko i u Beogradu ili Srbiji podrži, i nema kraja našoj sreći“, rekao je autor izložbe i osnivač Beogradske nedelje dizajna Jovan Jelovac.
Na otvaranju izložbe, kojoj su prisustvovale brojne zvanice iz sveta kulture Pariza, Vuk Veličković je istakao: „Zadovoljstvo mi je da upravo ovakvu izložbu prikažemo u Kulturnom centru Srbije, koji svoje programe koncipira ne samo u odnosu na srpsku zajednicu, nego se otvara i ka lokalnoj publici. Verujemo da će ova izložba, koja predstavlja najznačajnija imena svetskog dizajna, da privuče pažnju francuske publike i medija, jer u Parizu ne postoji festival ili konferencija koji mogu da se mere sa našom Beogradskom nedeljom dizajna.“
Izložba „Najbolje sa Beogradske nedelje dizajna“ biće otvorena u Parizu do 27. maja.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!