Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Beogradska nedelja dizajna od 3. do 17. juna

Prošla godina označila je debi novog projekta BDW-a, 100% FUTURE SERBIA, koji je predstavio skoro 150 srpskih dizajnera u 115 izloga u centru grada, kao jedinstvenu izložbu dizajna koju Beograđani nikada na ovaj način nisu doživeli. Ove godine na konkurs je prijavljeno preko 130 radova, izabrani će biti izloženi u preko stotinu izloga od Kalemegdana do Slavije. Projekat koji je ove godine pod nazivom BDW na BELEF-u, i uz posebnu podršku SUPERKVARTA, po prvi put pravi gradsku premijeru, pravi ulični block-party, u nedelju 03. juna od 19.00 časova. Pokrovitelj projekta su BELEF i Ministarstvo kulture, informisanja i informatičkog društva Republike Srbije. Izložba u 100 izloga u centru Beograda koja se realizuje u okviru ovogodišnjeg Belefa trajaće od 03. do 17. juna 2012.
Zainteresovani i slučajni prolaznici mogu da pogledaju izložene radove tokom šetnje ulicama Knez Mihailovom, Kralja Petra, Uzun Mirkovom, Zmaja od Noćaja, Makedonskom, Kralja Milana, Bulevaru Kralja Aleksandra…, kao i da prema priloženoj mapi distribuiranoj po celom gradu otkrivaju interesantna mesta sa draguljima novog srpskog dizajna. Beogradska nedelja dizajna projektom 100% FUTURE SERBIA – BDW na Belefu pruža podršku domaćem dizajnu, a specifičnim pozicioniranjem u beogradskim izlozima daje podršku gradskoj trgovini i ugostiteljstvu u vremenu krize, fokusirajući pažnju medija, institucija i javnosti dve pune nedelje na sve vidove kreativnih industrija.
Na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama Turističke organizacije Srbije, Jovan Jelovac je izjavio: “Želim da se ZAHVALIM NA KVADRAT svima koji su pomogli da se realizuje ovaj neverovatan projekat i u 2012. godini i pored svih teškoća. Od naših volontera, do cenjenih partnera i pokrovitelja, od globalnih kreativnih superzvezda koje su iz celog sveta izabrale da dođu baš u Beograd ove nedelje kao i mladih srpskih nada dizajna koji su učestvovali na našem konkursu, pa sve do finog knjižara koji nam je dao svoj izlog da prikažemo najveće srpske talente dizajna, a pre svega našem najvećem “sponzoru” – našim posetiocima: HVALA VAM NA KVADRAT za vaše poverenje.”
Aleksandar Denić, član programskog odbora Belefa zadužen za ovogodišnji program je dodao: Veliki broj festivаlskih sаdržаjа proizvod je kvаlitetne sаrаdnje Belefa sа renomirаnim festivаlima. Festivаl festivаlа – BELEF 2012 u prаvom smislu povezuje nаjbolje što festivаlskа scenа može dа ponudi, pružаjući Beogrаđаnimа i gostimа Beogrаdа priliku dа uživаju u sjаjnim besplatnim sаdržаjimа tokom 83 festivalska dana. Izložba 100% FUTURE SERBIA – BDW na Belefu je svojim kvalitetom nesumnjivo unapredio kulturnu ponudu grada.
Premijerno ove godine na 7. Beogradskoj nedelji dizajna kroz postavku DIZAJNPARK u Narodnoj biblioteci Srbije, biće prikazano osam važnih svetskih izložbi dizajna, kakve nisu viđene u našem glavnom gradu od čuvene američke izložbe o dizajnu osamdesetih, u paviljonu Cvijeta Zuzorić. Svih osam izložbi će biti postavljene u renoviranom zdanju Narodne biblioteke Srbije još od 4. juna u 10.00, kao logičan uvod u radionice u Malom amfiteatru i kreativnu konferenciju koja se održava u Velikoj čitaonici. Svečano otvaranje ovih izložbi je u sredu 6. juna u 20 časova.
Ulaznice za tri dana konferencije SLOBODA NA KVADRAT su 25 hiljada dinara. Cena za studente iznosi 13 hiljada dinara bez obzira na vreme kupovine, a studenti kreativnih industrija imaju još veće pogodnosti jer uz motivaciono pismo mogu dobiti kartu po ceni od samo 6.500 dinara. Za kupovinu je neophodna registracija na sajtu www.belgradedesignweek.com, pri čemu će zainteresovani dobiti detaljna uputstva i sve neophodne informacije. Kupovinom karte preko portala Marketing mreža ostvarujete popust od 10%.
Više informacija o festivalu možete pronaći na: www.belgradedesignweek.com.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!