Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

BDW otvara vrata Muzeja savremene umetnosti posle šest godina

Otvaranje BDW Dizajnparka-a, ekskluzivnih izložbi osme Beogradske nedelje dizajna koje prate ovogodišnu temu “Inovacije2”, biće upriličeno u utorak, 4. juna u 17h u Muzeju savremene umetnosti na Ušću. Predstavljanjem desetak izložbi iz celog sveta, posetioci će takođe dobiti jedinstvenu priliku da zavire u skoro zaboravljeni prostor važne institucije kulture od nacionalnog značaja u Beogradu, koja ne radi već šest godina, i privremeno otvara vrata samo za pet dana Dizajnparka. Ulaz je besplatan za vreme trajanja izložbi, od utorka do nedelje, a izložbe i stručne radionice u muzeju samo su deo festivala koji će trajati do 9. juna.
Beogradska nedelja dizajna je prvi veliki događaj koji će biti organizovan u Muzeju savremene umetnosti od kada je započeo rekonstrukciju još 2008. godine. Zgrada se nalazi na Novom Beogradu i svrstava se među najzanimljivije primere moderne muzejske arhitekture u svetu. Proglašen za kulturno dobro 1987. godine. Od svog osnivanja, MSUB je svoju izlagačku politiku zasnovao na predstavljanju najznačajnijih umetnika, razdoblja, pokreta i tendencija jugoslovenske, srpske i strane umetnosti 20. veka, a posetioci će u okviru BDW-a imati priliku da vide vrhunske izložbe svetskih dizajnera, specijalno priređene samo za pet dana trajanja Dizajnparka-a.
Čuvena izložba “Greek Monsters” je nastala na osnovu autentičnih ilustracija grčkog studija Beetroot za knjigu “Neshvaćena čudovišta grčke mitologije”. Izložba se sastoji od grafita i skulptura, koji se najbolje gledaju putem „augmented realiti“ tehnologije. Dušan Reljin, čuveni srpski fotograf sa adresom u Njujorku, koji radi sa najpoznatijim svetskim zvezdama, predstaviće svoje najnovije fotografije pod naslovom 10/10, dok će austrijski dizajner Thomas Feichtner srpskoj javnost dozvoliti redak i dragocen pogled iza kulisa dizajnerskog stvaralaštva. Nova švajcarska zvezda Adrien Rovero će izložiti instalaciju sa “custom made” hoklicama u nacionalnim bojama Srbije, dok će jedan od najuticajnijih svetskih stvaralaca moderne ilustracije, ukrajinsko – danski umetnik Sergej Svjatčenko, predstaviti spostvenu modernu viziju života preko deset metara visokim kolažima rađenim specijalno za centralnu odaju muzeja. Avangardni nemački “high-tech studio” KramWajshar će javnost upoznati sa digitalnom instalacijom inspirisanom njihovim spektakularnim istraživanjima budućnosti tehnologija, a naša umetnica i dizajner Dejana Kabiljo, koja živi i radi u Beču, će predstaviti svoju instalaciju zlatne fotelje od vojnih restlova JNA, premijerno prikazanu u Milanu. Češki studio Okolo će kreirati magičnu sobu muzeja sa poetičnim eksperimentom istorije modernih ogledala, a priliku da pokažu svoju kreativnost će dobiti i najbolji domaći dizajneri u okviru nagrađene izložbe Creative Space Serbia pod pokroviteljstvom SIEPA-e. Na kraju, švajcarsko – poljski inovator materijala Oskar Zieta u MSUB donosi svoju FIDA tehnologiju pumpanja čelika, kojom pravi stolice, mostove, pa čak i rotore za vetar, dok se Mađarska predstavlja malim nacionalnim paviljonom pod imenom „Tekuća sadašnjost“.
Vrata Muzeja savremene umetnosti će biti otvorena 4. juna za sve posetioce od 17 do 20 časova, a svečanom otvaranju BDW-a će prisustvovati predstavnici državnih i kulturnih institucija, diplomatskog kora, autori izložbi i svetske zvezde iz celog spektra kreativnih industrija – brendinga, dizajna, arhitekture, izdavaštva oglašavanja, mode, novih medija, filma, preduzetništva i kulture – predavači na konferenciji BDW 2013 koja se održava na istom mestu od 6. do 8. juna.

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!