Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Balkankult kreativne radionice

Balkankult fondacija intereg pod pokroviteljstvom Švajcarske agencije za saradnju i razvoj – SDC/Švajcarska kancelarija za saradnju i razvoj u Srbiji, organizuje radionice „Kultura, umetnost i autorsko pravo – Učimo od prošlosti i stvarajmo budućnost!“, koje su namenjene, prevashodno, mladim ljudima, studentima i stvaraocima, a pokrenute su zbog važne uloge koju mladi imaju u kreiranju budućnosti.
Teme radionice baziraju se na dvema publikacijama: Učimo od prošlosti i stvarajmo budućnost – Umetnost i autorsko pravo, Svetske organizacije za intelektualnu svojinu – WIPO, Ženeva, i publikacije : Intelektualna svojina – moćno sredstvo ekonomskog razvoja, autora Kamila Idriza (obe publikacije biće besplatnodostupne učesnicima).
Razgovor će se voditi na sledeće teme: Šta su umetnosti i zašto su važne; Šta je autorsko pravo i kako se stiče; Ko može biti nosilac ovog prava; Kako zaštititi autorsku kreaciju odnosno umetnički izraz; Koji su uslovi za dobijanje autorsko-pravne zaštite; Koja prava autorsko pravo daje svom titularu; Da li se i kako može vršiti prenos prava; Kako se od stvaralaštva može živeti kroz autorske tantijeme; Da li je autorsko pravo jednako regulisano širom sveta. Predavači: dr. Ljiljana Rudić- Dimić, Dragan Cvetković, dr Miša Đurković, Dimitrije Vujadinović
Cilj radionica je da se, pre svega, mladi kao stvaraocima u kulturi i umetnosti upoznaju sa značajem, mogućnostima i konkretnim postupcima pravne zaštite njihovih dela i uopšte autorskim pravima.

Mesto i vreme radionica:
Muzej Narodnog pozorišta
Dositejeva 2
25. oktobar, od 10,00 do 16,00h

Kulturni centar Beograd
Galerija ARTGET, 06. novembar 2012.
od 10,00 do 16,00h

Izvor: Designed

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!