Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Amat Victoria Curam: Ključ uspeha za Black Friday kampanje u Srbiji

Voleo bih da zapravo znam latinski, ali moram priznati da sam frazu „Amat Victoria Curam“ prvi put čuo u filmu „Mechanic“ sa Jasonom Stathamom! U svakom slučaju, savršeno se uklapa u kontekst pripreme za Black Friday. Ovaj latinski izraz se prevodi kao „Pobeda voli pripremu“.

Analiza tržišta i pozicioniranje

Da bi bila uspešna, svaka Black Friday kampanja mora početi temeljnom analizom. Postavite sebi sledeća pitanja kako biste razumeli svoj položaj na tržištu:

 • Koliko smo kao prodavnica poznati tržištu?
 • Imaju li potrošači poverenja u naš sajt?
 • Koliko su naši proizvodi interesantni potencijalnim kupcima?
 • Da li postoji konkurencija i koliko su realno jači od nas?
 • Koliko smo fleksibilni u prilagođavanju ponudi konkurencije?
 • Gde je naša ciljna publika najaktivnija?

SEO optimizacija za Black Friday

Uzimajući u obzir važnost online prisustva, važno je da vaša kampanja bude optimizovana za pretraživače. Koristite ključne reči kao što su „Black Friday Srbija“, „popusti“ i „online prodaja“ kako bi vaša kampanja bila vidljiva ciljnoj publici koja traži ove termine.

Strategija digitalnog marketinga

Pretpostavimo da:

 • Imate dobre odgovore na gore navedena pitanja.
 • Tehnički ste spremni za praćenje rezultata kampanje.
 • Svesni ste konkurencije i spremni ste za investiranje u oglašavanje.

Vaša strategija treba da obuhvata:

 • Dinamički remarketing: Ovo je ključni element vaše strategije. Pravilno postavljen data feed na Facebook Ads-u omogućava vam da se automatski prilagođavate potrebama i interesima kupaca.
 • Akvizicija korisnika preko društvenih mreža: Fokusirajte se na društvene mreže. YouTube koristite samo ako imate značajan budžet.
 • Google Search kampanje: Ove kampanje treba da prate strukturu vašeg sajta i održavaju visok Ad Rank.
 • Budžetiranje: Budite fleksibilni u raspodeli budžeta među kampanjama.

Analiza efikasnosti i prilagođavanje

Ne procenjujte efikasnost platforme pojedinačno. Razmislite o različitim kupovnim putanjama vaših kupaca. Neko će možda odmah kupiti nakon što vidi vašu reklamu na društvenim mrežama, dok će drugi možda prvo pretraživati Google. Pratite učestalost (Frequency) i budite spremni da se prilagodite.

Poziv na akciju

Ako ste inspirisani ovim savetima i želite profesionalnu pomoć u realizaciji vaših marketinških ciljeva, ne čekajte više. Kontaktirajte agenciju smartpoint adria. Naš tim stručnjaka za digitalni marketing je spreman da vam pomogne u svakom aspektu vaše kampanje, od SEO optimizacije do dinamičkog remarketinga i analize efikasnosti. Tu smo kako bismo zajedno kreirali strategiju koja će vašem poslovanju doneti merljive rezultate. Smartpoint adria je vaš partner za uspeh u digitalnom svetu!

Za Marketing mrežu tekst napisao:
Stefan Arsić, Digital E-commerce Team Coordinator, smartpoint adria

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

5,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!