Alternative History

Grafički dizajner Vjeko Sumić predstaviće se izložbom „Alternative History“, koja će biti održana od 4. do 10. februara u Kulturnom centru „Grad“.  Izložba će biti otvorena u 20h, a tema je autorsko viđenje raznih događaja tokom 2010. godine kroz maštovite ilustracije.
Dok neki radovi imaju tendenciju da budu kritični, drugi su usmereni na pozitivan stav povodom raznih događanja u 2010. godini. Pokušaj projekta je da se dođe do šire javnosti i  da radovi pobude svest šta se zbiva na globalnoj sceni tokom jedne godine, šta nam to masovni mediji serviraju, a šta se zapravo događa iza naših leđa, a da toga nismo ni svesni jer ti događaji ne dobijaju dovoljno medijskog prostora. Većina događaja koji su ilustrovani na 12 radova nisu ni bila (uopšte ili vrlo malo) popraćena na svetskim medijima ili u dnevnim publikacijama, a od neosporivog su značaja za celi ljudski rod.

Namera autora projekta je da pokaže ljudima šta se zapravo događa iza medijskih priloga kojim smo bombardovani svakodnevno i koliko zapravo nismo svesni globalnih, ekoloških, društvenih ili naučnih novosti.

Izvor: Designed


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari