Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Aktuelni konkursi za dizajnere i fotografe

Onlajn Reciklarnica sastavni je deo kampanje Zelene inicijative, čiji je cilj podsticanje mladih da se aktivno uključe u proces reciklaže u Srbiji putem njima najbližeg instrumenta – Interneta.
Na konkurs se mogu javiti mladi od 15 do 30 godina koji dobro opažaju, pažljivo posmatraju i beleže, kreativno razmišljaju i žele da predlože svoja rešenja. Poziv važi za one koji žele da svojim foto-aparatom ili video-kamerom, odnosno mobilnim telefonom, zabeleže probleme u vezi sa bio kojom vrstom otpada i postave svoje foto i/ili video zapise na konkursnoj stranici onlajn Reciklarnice. Kriterijumi za izbor pobednika biće ozbiljnost uočenog problema, tehnički kvalitet foto/video zapisa uočenog problema, kvalitet opisa uočenog problemai kreativnost i inovativnost u pristupu uočenom problem. Foto i video zapisi moraju da budu autentični i snimljeni na teritoriji Republike Srbije. Nagrade će biti dodeljivane u dve kategorije – foto i video zapisi. Konkurs je otvoren do 31. marta ove godine, a rezultati takmičenja biće objavljeni na sajtu Zelene inicijative. Više informacija možete pronaći OVDE.

 

Kancelarija za mlade grada Pančeva u saradnji sa Domom omladine Pančevo raspisuje Konkurs za dizajniranje vizuelnog identiteta kluba Doma omladine Pančevo “Apolo“. Predmet ovog Konkursa je izrada vizuelnog identiteta kluba Doma omladine Pančevo “Apolo“, što podrazumeva dizajniranje amblema (grafički simbol) i logotipa koji zajedno čini autentični promotivni logo kluba Doma omladine Pančevo “Apolo“, kao i primer primene logoa na promotivnom materijalu (dizajniranje plakata, flajera i karte/ulaznice). Pravo učešća na Konkursu imaju svi građani grada Pančeva, bez obzira na stručno usmerenje i godine života, pojedinačno ili timski, sa teritorije grada Pančeva, s napomenom da prednost pri odlučivanju žirija imaju mladi (15-30 godina, u statusu učenika, studenta ili nezaposlenog). Autor odabranog rada će potpisivanjem Ugovora biti obavezan da prihvati članove Ugovora koji se odnose na to da je rešenje originalno, i u slučaju spora sa trećim licem, vezano za originalnost rešenja, samostalno snosi celokupnu pravno-materijalnu odgovornost. Odabrani rad postaje vlasništvo grada Pančeva – Kancelarije za mlade grada Pančeva, te autor prihvata odricanje od svih autorskih prava, odnosno intelektulnog vlasništva i isto prenosi na raspisivača Konkursa, koji ima pravo daljeg neograničenog raspolaganja odabranim radom. Autor odabranog rada će potpisivanjem Ugovora biti obavezan da po potebi modifikuje i dopuni svoj rad, te da dizajnira kompletan vizuelni identitet kluba Doma omladine Pančevo “Apolo“, koji podrazumeva više elemenata (dizajn plakata, flajera, brošure, aplikacije za poslovne poklone i drugi promo materijal), u skladu sa dogovorom sa raspisivačem Konkursa. Žiri zadržava pravo da ne prihvati nijedan od radova pristiglih na Konkurs, kao i da ne obrazlaže donetu odluku. Dodeljuje se novčana nagrada za najbolji rad u neto iznosu od 20 hiljada dinara. Tekst Konkursa sa pravilima apliciranja i prijavni formular je moguće preuzeti na zvaničnoj internet prezentaciji grada Pančeva, ili u Gradskoj upravi grada Pančeva, Trg kralja Petra I 2-4 u Kancelariji za mlade grada Pančeva – kancelarija 204, radnim danima od 8 do 15 časova. Za dodatne informacije zadužena je Marija Komanov 013/308-907, marija.komanov@pancevo.rs. Žiri će vrednovati pristigle radove i odabrati najbolji, dodeliti nagradu i organizovati prezentaciju svih pristiglih radova sa primenjenim odabranim vizuelnim identitetom kluba Doma omladine Pančevo “Apolo“. Konukrs je otvoren do 24. februara ove godine.

 

U okviru konkursa „Podeli svoje znanje-uključi se u takmičenje“, Trimo i ove godine, jedanaesti put za redom, pruža šansu srpskim akademcima da svoje naučne radove, primenljive u praksi, uporede sa kolegama iz još 14 evropskih država. U okviru konkursa, koji je otvoren do 18. marta ove godine, diplomci i postdiplomci sa fakulteta za arhitekturu, industrijski dizajn, građevinu, mašinstvo, biznis i ekonomiju imaće priliku da za naučne radove odbranjene tokom kalendarske 2011. konkurišu za Trimove nagrade za istraživanje, ali i da se izbore za mogućnost da nastave saradnju sa vodećom evropskom građevinskom kompanijom. Na takmičenje mogu da se prijave diplomski, specijalistički, magistarski i doktorski radovi iz sledećih disciplina: arhitektura, industrijski dizajn, građevina, mašinstvo i biznis (internacionalizacija, marketing, upravljanje inovacijama, kultura inovacija). Kriterijum za ocenjivanje radova biće savremenost naučnih dostignuća, novi pristupi i rešenja koja mogu da se upotrebe u praksi, a čiji rezultati mogu da doprinesu uspehu Trima. Trimov konkurs je sa ekspanzijom ekonomske krize sada utoliko aktuelniji jer predstavlja priliku da srpski mladi naučnici i njihovi mentori steknu internacionalnu afirmaciju, važne veze za dalji profesionalni razvoj i realizaciju svojih radova u praksi. Takmičenje je otvoreno za akademce iz Srbije, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Češke Republike, Nemačke, Mađarske, Italije, Crne Gore, Poljske, Slovačke, Španije, Turske i Velike Britanije. Kandidati na konkurs mogu da se prijave najkasnije do 18. marta ove godine. Komisija za istraživački rad koju imenuje Trimo razmotriće prijavljene radove, koji su prethodno pozitivno ocenjeni od strane profesora fakulteta odakle rad dolazi. Kandidati mogu da se prijave popunjavanjem prijave objavljene na sajtu Trimo Research Awards i prijavljivanjem ili ličnom dostavom originalnog rada do 18. marta 2012, na adresu Trimo d.d., Komisija za istraživački rad, Prijateljeva cesta 12, 8210 Trebnje, Slovenija. Za više informacija, kandidati mogu da se obrate na mejl adresu: award@trimo.si.

Izvori: Designed, Medija centar Beograd

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!