today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Balkankult kreativne radionice

Balkankult fondacija intereg pod pokroviteljstvom Švajcarske agencije za saradnju i razvoj – SDC/Švajcarska kancelarija za saradnju i razvoj u Srbiji, organizuje radionice „Kultura, umetnost i autorsko pravo – Učimo od prošlosti i stvarajmo budućnost!“, koje su namenjene, prevashodno, mladim ljudima, studentima i stvaraocima, a pokrenute su zbog važne uloge koju mladi imaju u kreiranju budućnosti.
Teme radionice baziraju se na dvema publikacijama: Učimo od prošlosti i stvarajmo budućnost – Umetnost i autorsko pravo, Svetske organizacije za intelektualnu svojinu – WIPO, Ženeva, i publikacije : Intelektualna svojina – moćno sredstvo ekonomskog razvoja, autora Kamila Idriza (obe publikacije biće besplatnodostupne učesnicima).
Razgovor će se voditi na sledeće teme: Šta su umetnosti i zašto su važne; Šta je autorsko pravo i kako se stiče; Ko može biti nosilac ovog prava; Kako zaštititi autorsku kreaciju odnosno umetnički izraz; Koji su uslovi za dobijanje autorsko-pravne zaštite; Koja prava autorsko pravo daje svom titularu; Da li se i kako može vršiti prenos prava; Kako se od stvaralaštva može živeti kroz autorske tantijeme; Da li je autorsko pravo jednako regulisano širom sveta. Predavači: dr. Ljiljana Rudić- Dimić, Dragan Cvetković, dr Miša Đurković, Dimitrije Vujadinović
Cilj radionica je da se, pre svega, mladi kao stvaraocima u kulturi i umetnosti upoznaju sa značajem, mogućnostima i konkretnim postupcima pravne zaštite njihovih dela i uopšte autorskim pravima.

Mesto i vreme radionica:
Muzej Narodnog pozorišta
Dositejeva 2
25. oktobar, od 10,00 do 16,00h

Kulturni centar Beograd
Galerija ARTGET, 06. novembar 2012.
od 10,00 do 16,00h

Izvor: Designed

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!