Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

10 razloga zašto vaš e-commerce sajt mora da ima blog

Ako ste vlasnik e-commerce sajta ili biznisa koji se bavi online poslovanjem, blog može dati dodatnu vrednost vašem sajtu. Svaki e-commerce sajt dugoročno gledano mora da profitira od vođenja bloga. Iako je glavni cilj vašeg e-commerce sajta prodaja i privlačenje saobraćaja ka proizvodima koje imate u ponudi, postoje brojni razlozi zašto je dodavanje bloga korisno za ovu vrstu sajtova.

Blog vas potvrđuje kao eksperta u vašoj oblasti poslovanja
Mnogi e-commerce sajtovi svoje blogove koriste kako bi sebe brendirali kao vodećeg eksperta u svojoj oblasti rada. Vaši blog postovi mogu da sadrže korisne savete za kojima vaša ciljana publika traga. Mogu sadržati i tutorijale, kao i novosti iz industrije kojom se bavite. Svakako, vaš blog može sadržati i tekstove koji se tiču proizvoda i usluga koje imate u ponudi, ali ako želite da brendirate svoje ime, pružite dodatnu vrednost vašim klijentima.

Uključite vaše klijente
Kupci sajt posećuju kada su spremni da naprave kupovinu, a u pauzama između dve kupovine njihove posete izostaju. Blog može da bude način da angažujete i aktivirate vaše kupce ili klijente.

To možete da postignete na neki od sledećih načina:
Ako prodajete sredstva za rast kose, možete objaviti slike ili priču vašeg klijenta, kojem je vaš preparat rešio problem opadanja kose.
Ispričajte vašim klijentima inspirativnu ili motivacionu priču, koja je relevantna za vašu oblast poslovanja, sa kojom mogu da se poistovete. Možete pozvati klijente da podele sa online svetom njihove priče posredstvom vašeg bloga. Možete pisati o vašim poslovnim počecima i preprekama sa kojima ste se susretali na tom putu. Bilo koja priča koja je iskrena i relevantna, a sa kojom klijenti mogu da se povežu, biće put do uspeha.

Slike i video zapisi
Vaš e-commerce sajt sigurno ima mnogo slika proizvoda i usluga koje su deo vaše ponude, ali blog je dodatno mesto na kojem možete deliti slike i video zapise. To mogu biti tutorijali o načinima na koje klijenti mogu da koriste vaš proizvod, fotografije vaših klijenata sa proizvodima ili fotografije koje nisu vezane za sam proizvod, ali su relevantne vašoj ciljanoj publici. Na primer, ako se bavite prodajom sredstava za mršavljenje, možete podeliti video zapise dijetalnih recepata ili vežbi koje potpomažu mršavljenje.

Blog je savršeno mesto za najave i promocije
Mnogi vlasnici e-commerce sajtova koriste email marketing kada imaju važne objave i saopštenja, kao što su informacije o novim proizvodima, akcije, sezonska sniženja i slično. Mnogi informacije ovog tipa objavljuju na naslovnoj strani sajta. Blog je mesto na kojem će klijenti moći da se informišu o svim vestima koje želite da podelite. Na blogu možete podeliti često postavljana pitanja i odgovore, kao i sve vrste promocija.

Blog podiže stopu konverzije
Optimizacija sajta i vođenje bloga su usko povezani, ali blog će za vaš sajt učiniti više od privlačenja organskog saobraćaja – povećaće i konverzije, takođe. Blog će učiniti da klijenti vaš sajt doživljavaju kao pouzdan, vredan poverenja i relevantan, što će im pomoći da se odvaže na prvu kupovinu, a nakon toga i na svaku sledeću.

Optimizacija sajta
Sigurni smo da ulažete dosta vremena i resursa kako biste privukli više saobraćaja na vaš e-commerce sajt. Blog je jedan od najefikasnijih načina da to postignete. Vođenje bloga će značajno uticati na količinu sadržaja na vašem sajtu. Što više sadržaja imate, sajt će se više indeksirati, a na taj način će više potencijalnih klijenata putem organske pretrage nalaziti put do vas. Kako bi optimizacija sajta dala što bolje rezultate u blog postove implementirajte najčešće pretraživane ključne reči, koje su relevantne za vašu nišu. Ako blog postove podelite na društvenim mrećama, kreiraćete beklinkove ka vašem sajtu, kojima se optimizacija sajta dodatno poboljšava.

Blog kreira online zajednice
Mnogi blogovi dozvoljavaju posetiocima i klijentima da komentarišu njihove postove. To klijentima pruža osećaj da se njihova reč vrednuje i da su deo online zajednice. Baš kao i na društvenim mrežama, ako omogućite komentare na blogu, potrebno je da na njih uredno i redovno odgovarate. Uvredljivi komentari i spam ne treba da vas zastraše. Na svakom blogu postoje podešavanja koja možete urediti tako da svaki komentar pregledate, pre nego dozvolite da bude objavljen javno.

Blog gradi lojalnost brendu
Proizvodi koje nudite mogu biti najbolji na svetu, ali sam kvalitet proizvoda često nije dovoljan da se kupci vrate na vaš sajt. Morate izgraditi lojalnost brendu. Iako sam blog nije garancija lojalnosti kod kupaca, ako redovno budete objavljivali zabavne, informativne, profesionalne i relevantne tekstove, koji pružaju korisne informacije vašim kupcima – na dobrom ste putu. Ako učestvujete u humanitarnim akcijama podelite informacije o svom angažmanu na blogu, jer ljudi vole da učestvuju u akcijama koje prevazilaze moć pojedinca da nešto promeni.

Blog ima potencijal da bude viralan
Vaše objave na blogu treba da poseduju ikonice koje omogućavaju deljenje objava na društvenim mrežama ili brzo slanje putem email-a. Mogućnost lakog deljenja blog postova pruža im potencijal da postanu viralni, bez obzira koje je sadržine vaša objava. Čak i ako vaše objave nikada ne postignu milionska deljenja, postovanjem relevantnih i zanimljivih sadržaja možete privući mnogo targetirane publike.

Blog poboljšava vaš marketing na društvenim mrežama
Svaki blog post koji kreirate ima jedinstven URL, koji može da bude dodat vašim objavama na društvenim mrežama ili drugim kanalima na kojima sprovodite online marketing. Dodajte vašim objavama opcije „like“ i „share“ kako biste postigli da više publike vidi vaše objave. Povežite vaš blog sa društvenim mrežama, kako biste dobili više pratilaca i fanova.

Blog je besplatna marketinška platforma
Blog je jedan od najefikasnijih vidova marketinga, a pritom je i besplatan. Možete odabrati opciju da platite promocije nekih blog postova za koje verujete da imaju potencijal da postanu viralni, ali svaki blog post koji je optimizovan će privući organski saobraćaj. Neke objave će biti relevantne mesecima, neke godinama, a sve što vi treba da učinite jeste da kreirate sadržaj.

Autor teksta: Vladan Medaković

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

3,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!