Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

YouTube kreće sa naplatom snimaka

YouTube priprema naplaćivanje pojedinih kanala kao pokušaj da tradicionalnoj televiziji odvuče što više kvalitetnog sadržaja i novca od oglašivača. YouTube zatražio je od nekih partnera da prijave svoje kanale za koje bi obični građani morali da plate kako bi im pristupili, piše AdAge.
Cena za korišćenje prvih kanala kretala bi se između jedan i pet dolara mesečno a razmišlja se i o naplaćivanju prenosa uživo nekih javnih događaja, kao i emisija o finansijskim savetima i pomoć. Ljudi upoznati sa ovom idejom kažu da bi YouTube najranije mogao početi da naplaćuje sadržaj u drugom tromesečju ove godine, što bi značilo da bi projekat mogao da zaživi oko aprila. Iz same kompanije se već neko vreme spominje uvođenja mogućnosti naplaćivanja sadržaja.
“Već dugo razmišljamo da različiti sadržaj zahteva različiti model plaćanja”, napisao je u saopštenju portparol Gugla i dodao da mnogi korisnici koji proizvode sadžaj za YouTube smatraju da bi imali koristi od pretplatnika i da je to razlog zašto uopšte razmišljaju u tom pravcu. Početni broj kanala koji bi se naplaćivali bio bi mali, u startu oko njih 25. Dobit od pretplatnika bi se delila u odnosu 45: 55 odsto, slično kao i za reklame na YouTubu. Partneri bi navodno imali i mogućnost stavljanja reklama na svoje plaćene kanale.

Izvor: Novi magazin

 

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!