today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Weekend media festival – još veći, provokativniji i uzbudljiviji

Peti Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacija, održat će se ove godine od 20. do 23. septembra u festivalskom prostoru stare Fabrici duvana u Rovinju. Veći nego ikad, provokativniji i uzbudljiviji, petu godinu zaredom Weekend okuplja više od 3.500 domaćih i regionalnih medijskih, marketinških i PR-a profesionalaca. I ovaj Weekend u staroj rovinjskoj fabrici duvana donosi vrhunska predavanja, zanimljive panel rasprave, radionice i prezentacije te predstavlja mesto za povezivanje i upoznavanje s aktualnim svetskim trendovima u komunikacijama. Ove godine Weekend će ugostiti Conora White-Sullivana, direktora HuffPost Labsa i pionira „civilnog“ novinarstva. White-Sullivan je pokrenuo revoluciju u novinarstvu uključivši čitaoce i blogere u proces nastanka i plasiranja vesti, a osnivač je i Localocracy.com servisa čiji sadržaj među ostalim kreiraju sami čitatelji. Strastveno je posvećen razvoju novih komunikacijskih platformi, a za svoj rad od strane administracije Baracka Obame dobio je titulu „Champion of Change“, te je uvršten u Forbesovu listu „30 do 30 godina u 2011.“.
Drugi zanimljiv gost na ovogodišnjem Weekendu bit će Gabriel Dance, interaktivni urednik Guardiana u New Yorku koji sam za sebe kaže da je novinarstvo jedino do čega mu je zaista stalo, a pokazaće kako funkcioniše njihova interaktivna redakcija. Dance je strastveni novinar koji je pre Guardiana u uspeh NYTimes.com ugradio pet godina kreativnog rada, voli fotografiju i pun je entuzijazma oko budućnosti digitalnog novinarstva. Veruje da bez publike novinarstvo nema potpuni smisao, a internet smatra mestom gde je ta interakcija moguća.
I ovaj Weekend Media Festival nastavlja prošle godine započetu suradnju s inozemnim partnerima poput švajcarskog The Festival of Media, festivala kreativnih medija i inovacija koji svake godine u Montreuxu okuplja kreativce iz više od 50 zemalja. Weekend ima i novog partnera, crnogorski FORFEST – Festival komunikacija industrije odmora i razonode – Travel & Leisure Communications Festival, s kojim je potpisan ugovor o saradnji što predstavlja platformu za razmenu znanja i iskustava te daje podršku razvoju komunikacijske industrije. FORFEST predstavlja novo mesto za izložbu kreativnih i komunikacijskih dostignuća u regiji.
Protekle je godine Weekend Media Festival ugostio više od 3500 učesnika iz Hrvatske i zemalja regije, ali i gostiju iz Evrope, Amerike i Japana među kojima je bilo oko 400 akreditiranih novinara te više od 120 predavača i panelista iz cele regije što dokazuje kako je Weekend postao nezaobilazno mesto okupljanja medijske i komunikacijske elite. Uz vrhunska predavanja, panel rasprave i prezentacije Weekend je poznat i kao mesto najboljih koncerata i partija sa kojima završava letna sezona u Rovinju.
Prijave za ovogodišnji Weekend već su započele na www.weekendmediafestival.com.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!