WARC: Efikasni trendovi u medijskim strategijama

SVET – WARC je objavio svoj najnoviji Media Strategy Report 2018, koji ističe ključne trendove u medijskoj strategiji. U izveštaj su navedeni sledeći trendovi:

Integracija stvara inovativnost: Unutar integrisanih kampanja postoji ogroman opseg inovacija, pri čemu svaki kanal ne samo da koristi svoje prednosti, nego i jača uloge drugih kanala.  Društveni mediji i online video bili su najčešći pomoćni mediji za integrisane kampanje u 2017, a televizija je ostala najpopularniji vodeći medij. Ovo je potvrdilo i istraživanje WARC-a i njihovog konsultanta Petera Fielda koji je identifikovao društvene medije kao katalizator u medijskim mixovima.

Podaci – programatik i personalizacija: Programatik je evoluirao iz čisto efikasne kupovine u jedan sofisticiran metod pružanja personalizovanog ili visoko relevantnog marketinga. Programatik ubrzano postaje standard i pomaže u uspostavljanju detaljnijeg targetiranja.

Partnerstva: sadržaj i slavni donose uspeh: Za efikasna partnerstva i sponzorstva, sve se vrti oko visokokvalitetnog sadržaja koji ispunjava ciljeve obe strane. Slavne osobe su i dalje najpopularnija kreativna strategija kada su u pitanju partnerstva i sponzorstva.

Tehnologija: izgradnja emocionalnog kapitala: U 2017. bilo je manje kampanja nego u 2016. za koje je korišćena tehnologija bila sama sebi svrha. Mnogo više je truda uloženo u razmišljanje šta bi se moglo postići njima. To je pomoglo u uspostavljanju efikasnije upotrebe tehnologije kao alata za pomoć brendovima da postignu i komercijalne i društvene ciljeve.

Kompletan 2018 Media Strategy Report dostupan je na warc.com. 


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari