Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

Vlada Makedonije godišnje troši 20 miliona evra na oglase

REGION – Makedonska vlada je u regionu najveći oglašivač u elektronskim medijima, sa godišnjim budžetom za oglašavanje većim od 20 miliona evra, procenili su stručnjaci Evropske komisije. Eksperti EK su od septembra 2012. do aprila ove godine radili na analizi činjenica o zemljama zapadnog Balkana i Turske, obuhvativši, između ostalog, i četiri komponente iz medijske sfere, kao što su regulatorna tela, javni servis, efektivna samoregulacija i istraživačko novinarstvo. .
U izveštaju EK se navodi da su regulatorni organi i javne službe u pomenutim zemljama siromašni, neprofesionalni i zavisni od vlade, te da ugovori za oglašavanje služe političkim interesima i zato ovaj vid reklamiranja treba da bude pod kontrolom zakonodavne vlasti, prenosi portal „Vesti.mk“. Prema njihovom mišljenju, nevladine organizacije treba da imenuju jedan broj članova parlamenta i izbore se za dvotrećinsku većinu, kako bi se prevazišla zavisnost od politike.
Stručnjci su ukazali da je Makedonskoj radio-televiziji potrebna hitna revitalizacija i povećanje kvaliteta programa i gledanosti, kao i veća naplata radiodifuzne takse. Oni su konstatovali da zakonska ograničenja ne sprečavaju političare da poseduju medije, kao i da se vlasnici medija bave stranačkom politikom, što za posledicu ima medijski rat i mržnju između političkih tabora i između dve najveće etničke zajednice.
Stručnjaci na kraju izveštaja preporučuju da se ojača nezavisnost regulatornih organa i javnih službi, kao i da se organizuje obuka za sudije da se upoznaju sa sudskim odlukama Evropskog suda za ljudska prava u vezi sa slobodom izražavanja.

Izvor: Tanjug

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!