Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Velike promene na rang listi agencija za odnose s javnošću, Represent prvi put na 4. mestu

Marketing mreža objavila je danas rezultate poslovanja agencija za komunikacije i odnose s javnošću za 2022. godinu, a u okviru studije Agency Report, koju sprovodimo poslednjih sedam godina.

Grupacija agencija za komunikacije i odnose s javnošću, godinama unazad, jedna je od najdinamičnijih kada je u pitanju „prestrojavanje“ u TOP 10 na rang listi. Neke agencije se zatvaraju, nove se otvaraju, i veoma često su već u prvoj godini poslovanja u prvih 10 po ostvarenim prihodima. Ipak, 2022. u odnosu na 2021. godinu, donela je možda i najveće promene. Agencija Represent Communications, koja deceniju unazad ubedljivo čuvala sam vrh liste po poslovnim prihodima, po rezultatima iz 2022, našla se na 4. mestu, dok su agencije New Media Team, Red Communication, kao i Luxury Integrated, preuzele primat.

Agencija LUXURY INTEGRATED, sa četvrtog mesta u 2021. godini, popela se na sam vrh liste. Ova agencija je u 2022. zabeležila stabilan rast po oba finansijska kriterijuma – skoro 200% po poslovnom prihodu i 345,47% po neto dobiti, a uvećali su tim za 14,29%.

Na drugom mestu po poslovnom prihodu u 2022. godini nalazi se agencija NEW MEDIA TEAM. Ova agencija već treću godinu za redom nalazi se na drugom mestu po poslovnom prihodu, a već dve godine je prva po neto dobiti. Poslovni prihod ove agencije uvećan je za skoro 41,81%, a neto dobit za 60,47%. New Media Team godinama unazad radi na izgradnji tima, a u 2022. tim je uvećan za 32%.

Na trećem mestu po poslovnom prihodu i na petom po neto dobiti nalazi se agencija RED COMMUNICATION. Ova agencija već dve godine nalazi se na trećem mesto na poslovnim rezultatima. Red Communication je zabeležio rast prihoda u prošloj godini od 63,15%, ali i veliki rast neto dobiti od 161,5%. Broj zaposlenih povećan je za 24%.

Četvrto mesto po poslovnom prihodu i deveto po neto dobiti iz 2022. pripalo je agenciji REPRESENT COMMUNICATIONS. Ova agencija zabeležila je u prošloj godini rast prihoda od 4,78%, ali pad neto dobiti od nešto više od 26,12%. Broj zaposlenih se nije menjao.

OLAF & MCATEER se, ove godine, našao među TOP 5 agencija. Ova agencija zabeležila je u 2022. rast prihoda od 29,84%, rast neto dobiti od 3,93%, dok je tim ostao na istom nivou.

U prvih 10 agencija na rang listi po poslovnom prihodu našli su se i RIGHT, CHAPTER 4, WOLLSON, MORE THAN PR i WE MEDIA AGENCY.

U Agenciji za privredne registre Republike Srbije registrovano je ukupno 35 pravnih lica koja se primarno bave komunikacijama i odnosima s javnošću.

Ukupan poslovni prihod agencija za komunikacije i odnose s javnoću u 2022. povećan je za 40,9%, a neto dobit za 49,42%. Broj zaposlenih u agencijama za komunikacije i odnose s javnošću veći je za 13,08% u odnosu na 2021. godinu.

Detaljnu tabelu sa rezultatima agencija možete naručiti po ceni od 550 evra + PDV putem mejla hello@marketingmreza.rs

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!