Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Velika Britanija uvela sankcije banjalučkoj agenciji Mania, iz agencije poručuju „iznenađeni smo“

REGION – Vlada Velike Britanije juče je uvela sankcije banjalučkoj marketinškoj agenciji Mania, jer je, kako je ocenjeno, uključena u podrivanje Ustava BiH, prenose agencije.

„Marketinška agencija Mania značajno je profitirala organizacijom i promocijom neustavnog obeležavanja 9. januara“, izjavio je britanski ambasador u BiH Džulijan Rajli. On je naveo da je Ustavni sud u dva navrata doneo odluku da je „odabir 9. januara za proslavu Dana Republike Srpske neustavan i diskriminatoran, jer uspostavlja povlašćeni položaj jedne etničke zajednice u odnosu na druge“. „Delovanjem u suprotnosti sa ovim odlukama, Mania je podrivala vladavinu zakona, promovisala podele i strah“, istakao je Rajli.

Ova mera podrazumeva zamrzavanje sredstava, što, kako je naglašeno, sprečava bilo kog građanina Velike Britanije ili bilo koju kompaniju iz te zemlje da ima ikakvu vezu sa sredstvima ili ekonomskim resursima koji su u vlasništvu ili pod kontrolom sankcionisane kompanije.

Iz agencije Mania, saopštili su: „Iznenađeni smo današnjom neprijatnom informacijom da je zbog našeg profesionalnog angažmana kao marketinške agencije usledila reakcija Vlade Velike Britanije. Pre svega zato što smo u skoro deset godina postojanja agencije Mania uspešno sarađivali sa mnogim domaćim i stranim klijentima i organizacijama, te izgradili kredibilno ime u industriji marketinga. Između ostalog radili smo projekte za EU, GIZ, UNICEF, UNDP, USAID, ali i na projektima sa amabasadom Velike Britanije. Ta ista ambasada nas je pozvala na učešće na okruglom stolu kao primer uspešnih preduzetnika kao pokretača promene na lokalnom i državnom nivou“. Dodaju da su se za konkretan angažman zbog kojeg je usledila reakcije Vlade Velike Britanije, kao i za sve druge domaće i strane projekte, po istoj proceduri prijavili na javni poziv raspisan od strane relevantne institucije za koji se mogao prijaviti bilo ko na tržištu.

„Radeći svoj posao pridržavali smo se normi i pravila struke, te profesionalno ispunili obaveze definisane od strane ugovornog organa kojih su se pridržavali i drugi pravni subjekti koji su prethodnih godina bili angažovani na istom projektu i niko nije bio sankcionisan. Nadamo se da ovakve odluke ne šalju negativne poruke i drugim mladim ljudima da je ostanak u ovoj zemlji i profesionalno obavljanje svog posla moguće bez različite vrste pritisaka“, stoji u saopštenju agencije Mania.

Kabinet predsednika RS Milorada Dodika dodelio je banjalučkoj agenciji Mania posao organizacije proslave i medijske podrške proslave 9. januara kao Dana RS, kojeg je Ustavni sud proglasio neustavnim. Od dva tendera, agencija je zaradila 756.990 konvertibilnih maraka (više od 388 hiljada evra), pišu agencije.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!