Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

VAC: Nismo izgubili spor protiv Beka

Medijska grupacija VAC saopštila je danas da nije izgubila arbitražni postupak i odbacila kao netačne izjave privrednika Milana Beka u vezi sa arbitražnim postupkom. Privrednik Milan Beko saopštio je 17. maja da su njegove kompanije, koje su vlasnici beogradske novinske kuće „Novosti“, dobile arbitražni spor protiv nemačke medijske kompanije VAC.
Reč je Bekovim izjavama o arbitražnom postupku protiv društava „Stadlux S.A.“, „Abisco Verwaltungen GmbH“, „Bicos Beteiligungen Gesellschaft mbH“, „Munon Management Limited“ i „Vidoler Management Corporation“, naveo je VAC. „Tačno je da je medijska grupacija VAC pokrenula postupak protiv gore navedenih društava u skladu sa pravilima Međunarodne privredne komore IČ. Pošto je u junu 2010. medijska grupacija VAC najavila povlačenje iz Srbije, za nju više nije postojao razlog da nastavi arbitražni postupak protiv gore navedenih društava“, kaže se u saopštenju. Sa povlačenjem tužbe VAC je, kako je navedeno, morao da računa na to da će po važećem zakonu morati da preuzme troškove postupka.
„Iznosi koje je Milan Beko naveo novinskoj agenciji Beta su netačni. Tačni iznosi stoje u izreci arbitražnog suda od 10.05.2012. koju je grupacija VAC obelodanila u isečcima zajedno sa ovim saopštenjem“, kažu u VAC-u. Uostalom medijska grupacija VAC je još na početku arbitražnog postupka imala sumnje u odnosu na preuzimanje troškova procesa na koje bi gore imenovana društva bila bar delimično obavezna, navedeno je u saopštenju. „Istraživanja su pokazala da njihova struktura zbog očiglednog nepostojanja imovine ne bi bila u mogućnosti da preuzme te troškove“, dodaje se u saopštenju.
„Zadovoljni smo pobedom na arbitraži u Beču, čija nam je odluka upravo uručena,a povodom spora koji VAC vodi protiv nas duže vremena oko kompanije ‘Novosti'“, naveo je Beko u saopštenju od 17. maja. „VAC je podneo više zahteva arbitraži, tačnije devet, protiv kompanija koje su vlasnici novinske kuće ‘Novosti’, tvrdeći da je došlo do povrede ugovora i oštećenja njihovog poslovnog interesa“, precizira se u Bekovom saopštenju. „Arbitražnom odlukom sve troškove postupka snositi VAC, uključujući i obavezu nadoknade troškova naše odbrane“, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!