Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

VAC ne odustaje od prodaje listova u Srbiji

Ni posle krupnih kadrovskih promena u svom vrhu krajem januara, nemački medijski koncern VAC nije promenio odluku o napuštanju medijskog tržišta u Srbiji. To piše beogradski list „Danas“, pozivajući se na izvore u vrhu te korporacije sa sedištem u Esenu.
„Medijska grupa VAC vodi razgovore sa raznim zainteresovanim stranama u vezi s prodajom svojih vlasničkih udela u Srbiji“, rekao je za list Paul Binder, direktor za korporativne komunikacije. „Naša odluka da napustimo srpsko tržište je konačna i u našoj strategiji nema promena“, dodao je on i potvrdio da je doskorašnji generalni direktor VAC Bodo Hombah napustio taj položaj krajem januara.
VAC je suvlasnik tri dnevna lista u Srbiji – beogradske „Politike“ i „Večernjih novosti“, i novosadskog „Dnevnika“. Država Srbija je još vlasnik značajnih udela u ta tri lista. VAC je bio i jedan od ključnih učesnika u distribuciji i prodaji štampe u Srbiji, kao vlasnik firme „Štampa“, ali je u maju prošle godine taj lanac kioska prodao proizvođaču hrane „Centroproizvod“.
Medijska grupa VAC je početkom ove godine prodala tri svoja lista u Makedoniji, a 2010. godine – kada je Bodo Hombah prvi put najavio da će se nemačka grupacija povući iz poslova na Balkanu – prodati su i neki od većih listova koje je ta korporacija imala u Rumuniji i Bugarskoj.
Hombah je odavno obznanio i odlazak VAC iz Srbije, ali se to do sada, bar zvanično, još nije materijalizovalo, piše „Danas“. Upućeni u zbivanja, piše dalje list, skloni su da takav razvoj pripišu nerazrešenim pitanjima, i sukobima, nemačkih i srpskih partnera, „koji su nadilazili medijske okvire“. Medijska grupa VAC jedan je od najvećih regionalnih izdavača u Evropi, sa 40-tak dnevnih listova i više stotina drugih publikacija i sa oko 15.000 zaposlenih, piše „Danas“.

Izvor: Beta

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!