Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

VAC ne odustaje od prodaje listova u Srbiji

Ni posle krupnih kadrovskih promena u svom vrhu krajem januara, nemački medijski koncern VAC nije promenio odluku o napuštanju medijskog tržišta u Srbiji. To piše beogradski list „Danas“, pozivajući se na izvore u vrhu te korporacije sa sedištem u Esenu.
„Medijska grupa VAC vodi razgovore sa raznim zainteresovanim stranama u vezi s prodajom svojih vlasničkih udela u Srbiji“, rekao je za list Paul Binder, direktor za korporativne komunikacije. „Naša odluka da napustimo srpsko tržište je konačna i u našoj strategiji nema promena“, dodao je on i potvrdio da je doskorašnji generalni direktor VAC Bodo Hombah napustio taj položaj krajem januara.
VAC je suvlasnik tri dnevna lista u Srbiji – beogradske „Politike“ i „Večernjih novosti“, i novosadskog „Dnevnika“. Država Srbija je još vlasnik značajnih udela u ta tri lista. VAC je bio i jedan od ključnih učesnika u distribuciji i prodaji štampe u Srbiji, kao vlasnik firme „Štampa“, ali je u maju prošle godine taj lanac kioska prodao proizvođaču hrane „Centroproizvod“.
Medijska grupa VAC je početkom ove godine prodala tri svoja lista u Makedoniji, a 2010. godine – kada je Bodo Hombah prvi put najavio da će se nemačka grupacija povući iz poslova na Balkanu – prodati su i neki od većih listova koje je ta korporacija imala u Rumuniji i Bugarskoj.
Hombah je odavno obznanio i odlazak VAC iz Srbije, ali se to do sada, bar zvanično, još nije materijalizovalo, piše „Danas“. Upućeni u zbivanja, piše dalje list, skloni su da takav razvoj pripišu nerazrešenim pitanjima, i sukobima, nemačkih i srpskih partnera, „koji su nadilazili medijske okvire“. Medijska grupa VAC jedan je od najvećih regionalnih izdavača u Evropi, sa 40-tak dnevnih listova i više stotina drugih publikacija i sa oko 15.000 zaposlenih, piše „Danas“.

Izvor: Beta

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!