UN poziva kreativce da pomognu u borbi protiv korona virusa

SVET – Širenjem koronavirusa u sve krajeve sveta, Ujedinjene nacije (UN) pozvale su kreativce širom sveta da im pomognu u sprečavanju širenja koronavirusa i sveli ga na najmanju moguću meru.

“We need your help. You have the power to change the world”, reči su kojima započinje prvi ikada otvoreni poziv UN-a za kreativce, s ciljem kreiranja poruka i komunikacije koje će biti efikasne, dostupne i moći će se lako deliti.

U svom pozivu pod nazivom ‘Global Call to Creatives: An Open Brief from the United Nations’, UN navodi da im je potrebna “pomoć u prevođenju kritičnih javnozdravstvenih poruka na različite jezike, različite kulture, zajednice i platforme, a koje mogu dosegnuti sve i svuda.”

“Način na koji komuniciramo i kako komuniciramo, jednako su važni kao ono što komuniciramo“, stoji u pozivu. Prema briefu, ne radi se o jednoj kampanji – UN traži mnoštvo kreativnih rešenja za dosezanje publike u različitim kulturama, dobnim grupama, pripadnostima, geografskim područjima i jezicima. Traže one s maštom, ambicijom i domišljatošću.

Na UN-ov poziv za možete se javiti putem sledećeg linka: https://bit.ly/2UmdJV9

Izvor: HURA


Oceni tekst

5,00 od 5
Loading...

Komentari