today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

UM imenovao Sašu Savića za globalnog izvršnog direktora

SVET – UM, globalna mreža medijskih agencija IPG Mediabrands, imenovala je Sašu Savića za globalnog CEO. Savić će postaviti viziju globalnog rasta agencije nadgledajući strategiju, usluge, poslovanje i upravljanje klijentima.

„Uporan i dinamičan lider koji brine o ljudima, klijentima i zajednici, Saša je savršen graditelj odnosa, sa brojnim rezultatima postignutim za neke od najpoznatijih svetskih brendova“, istakla je Eileen Kiernan, globalni CEO Mediabrands, dodajući „njegova ljubav prema poslu dopunjuje našu snažnu globalnu kulturu zasnovanu na vrednostima, a njegova posvećenost izvrsnosti dodatno će ojačati utisak koji ostavljamo na tržištu i u odnosima sa klijentima. Oduševljeni smo što mu možemo poželeti dobrodošlicu u IPG porodicu”.

Kao globalni izvršni direktor, Savić će podstaći UM zajednicu na razmišljanje o rastu, koristeći vodeće kapacitete podataka koji su im na raspolaganju kako bi optimizovali i podstakli svoju lokalnu strategiju na tržištu. Poznat po svojoj efikasnosti u izgradnji inkluzivnih i povezanih kultura koje oslikavaju lokalna radna mesta, Savić će biti sastavni deo unapređenja posvećenosti UM-a raznolikosti, tržišnoj jednakosti, odgovornosti medija i održivosti.

„Uloga medija je vanvremenska i uzbuđen sam što ću se pridružiti globalnom UM liderskom timu, neprikosnovenom lideru u otključavanju moći podataka u cilju poboljšanja svrhe i dugovečnosti brendova“, rekao je Savić i dodao „izgradnja veza je ono što me pokreće – od jačanja zajednice do partnerstva sa klijentima do povezivanja potreba potrošača sa svrhom i vrednošću brenda. Radujem se spajanju sadržaja, podataka i značenja brenda kako bih stvorio održiv, dugoročan rast UM mreže, u kojoj sam sticao svoje prvo medijsko iskustvo i zaljubio se u ovu industriju.”

Donedavno Savić je radio kao globalni direktor za inovacije u kompaniji EssenceMediacom. Njegovo rukovođenje rezultiralo je devetogodišnjim kontinuiranim rastom, a proglašen je za Najboljeg izvršnog direktora od strane magazaina Adweek. Radio je i kao glavni operativni direktor u Havas Media Group N.A., upravljajući strategijom i poslovnim učinkom. Sa tri decenije iskustva u medijima, bio je na višim rukovodećim pozicijama u MediaCom, McCann New York i UM, sarađujući sa brendovima kao što su Procter & Gamble, Microsoft, Intel i Mastercard.

Savić je bio član žirija Međunarodnog festivala kreativnosti Cannes Lions, Effie Avards i Brand Film Festivala. Godine 2019. predvodio je pokretanje Koalicije za novu većinu (NMR), pokreta koji pomaže brendovima da ostvare kontakt sa multikulturalnom publikom, a različitosti stave na čelo svojih strategija. Takođe je član 4As Media Leadership Council-a.

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!