Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

Ugašen dnevni list „Pres“

Dnevni list „Pres“ ugašen je danas. Preduzeće „Pres pablišing grupa“ saopštava da je razlog gašenja štampanog izdanja teška finansijska situacija. Kako navode, ta teška situacija u ovom trenutku ne dozvoljava dalje poslovanje, štampu dnevne novine, ali će „Pres“ nastaviti da postoji u elektronskom internet izdanju. Takođe će nastaviti da izlazi izdanje lista za Republiku Srpsku, kao i sva izdanja koja su zasebna pravna lica u odnosu na dnevni list koji je poslovao s gubitkom.
Zaposleni, kako Beta saznaje, dali su vlasnicima rok od mesec dana da im se isplate zaostale plate i najavili da će u suprotnom organizovati protest ispred zgrade „Delte“. Podsetimo, predsednik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković saopštio je 12. novembra da se povlači iz lista „Pres“, kao najveći pojedinačni vlasnik tih dnevnih novina.
Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je potom obelodanio da je, osim Miškovića, jedan od vlasnika „Presa“ i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i da je „vreme da svoje vlasništvo više ne krije ni Đlas“.
Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović kaže da je gašenje dnevnog lista „res“izuzetno loša vest i to ne samo za novinare koji ostaju bez hleba, i pozvala Vladu Srbije da utvrdi zašto na medijskom tržišu vlada „Divlji zpad“. „UNS se pridružuje zahtevima novinara ovog lista da se sve istera na čistac – i ko su im bile gazde, i koliko im je zaista bio tiraž, i zašto nisu dobili priliku da sami prave novine, ako je Miroslav Mišković već bio spreman da otplati veći deo kredita“, rekla je Ljiljana Smajlović.
Predsednica UNS-a je istakla da u tome novinarima „Presa“ mora da pomogne država. „Zameram Vladi Srbije što još nije stavila na dnevni red izveštaj Verice Barać o pritiscima na medije. To je bilo jedno od prvih obećanja vladajuće koalicije, a još nije ispunjeno“, navela je Ljiljana Smajlović. Ako ne utvrdi zašto na srpskom medijskom tržištu vlada pravi „Divlji zapad“ na kojem svi lažu sve, i o vlasništvu i o tiražima, ova Vlada će podeliti odgovornost sa prethodnom, rekla je predsednica UNS-a.
„Bilo bi dobro da i drugi skriveni vlasnik Presa preuzme svoj deo odgovornosti za poslovanje lista i da pomogne da novinari obnove list, ali sada bez dugova prema tajkunima“, dodala je Ljiljana Smajlović.
Istakla je da su pravi problem medijske gazde, a ne novinari, preko čijih leđa se sve lomi. „Kolege bi umele da prave i bolji i tiražniji list kada bi im se pružila šansa i kada ih ne bi pritiskali moćnici“, rekla je Ljiljana Smajlović.

Izvor: B92

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!