U samo 24 sata Degordian stvorio novu platformu o autizmu

REGION – Zaposleni agencije Degordian udružili su se i još jednom pokazali kako se ruše granice mogućeg. U samo 24 sata, njih 71 stvorilo je funkcionalnu i kvalitetnu platformu za savetovanje i edukaciju o autizmu.

Degordian je sredinom februara po četvrti put organizovao projekat pod nazivom Startup in 24h. Osim što je ovogodišnji bio najveći, takođe je imao humanitarni karakter. Cilj projekta bio je u samo 24 sata stvoriti platformu za savetovanje i edukaciju roditelja dece s autizmom, a ono što su naumili, to su i ostvarili — web stranica sveoautizmu.com od sada je i zvanično dostupna.

U realizaciji projekta dobrovoljno su učestvovali zaposleni iz Degordianove zagrebačke, beogradske i mostarske kancelarije. Kada su saznali temu i cilj ovogodišnjeg Startupa, znali su da je trebaju sprovesti u delo. Iako su se, kažu, i sami pitali kako će to sve izvesti u tako kratkom roku, ističu da je motivacija otklonila svaku sumnju u neuspeh. Tako je i bilo, ono što bi se u praksi radilo mesecima, uspeli su napraviti u samo jednom danu.

Da bi ovaj zahtevni projekat realizovali u zadanom roku, svemu je prethodila dobra organizacija. Degordijanci su bili podeljeni u više timova. Jedni su se bavili kreativnim delom i brandingom, drugi izradom web stranice i kreiranjem sadržaja, treći izradom komunikacijske strategije i promocijom, a uz njih su celo vreme bili i nezavisno stručnjaci za autizam.

Zašto je takva platforma bila preko potrebna?

Kada primete da njihovo dete pokazuje znakove autizma, roditelji najčešće informacije pokušavaju pronaći putem interneta. U tom trenutku suočavaju se s brojnim podacima koji su nepotpuni ili netačni, a to im nimalo ne olakšava situaciju. Ne pomaže ni činjenica da je na našim prostorima autizam i dalje nepoznanica, dok su roditelji uglavnom prepušteni sami sebi, ne znajući kome se uopšte mogu obratiti za pomoć.

Upravo je zato svrha inicijative bila stvoriti mesto na internetu na kojem će roditelji moći pronaći sve relevantne podatke i rešiti upitnik koji im pruža informacije o detetovom nivou rizika od autizma. Na platformi se, isto tako, nalaze stručni članci, saveti i odgovori na najčešća pitanja, ali i celokupni popis ustanova u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini kojima se roditelji mogu obratiti.

Više o tome kako je protekao sam projekat možete pročitati u blogu, ali i proveriti u videu koji je napravljen u sklopu realizacije platforme.


Oceni tekst

0,00 od 5
Loading...

Komentari