Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno! Mreža koju 10 godina gradimo zajedno!

Oglašavanje

spot_img

POSAO & PRAKSA

U hrvatskom IT sektoru žene su u proseku potplaćene

REGION – Hrvatski startup TABU.hr, nastao pod okriljem fabrike startupa Bornfight, nastavlja sa razbijanjem tabu tema. Već neko vreme podižu prašinu objavom analize plata u IT sektoru, a sad su objavili i još jednu analizu: poređenje plate po polu, koja pokazuje kako su u proseku u hrvatskom IT-u žene manje plaćene od muškaraca.

Transparentnošću informacija protiv diskriminacije

„Kao i kod generalnog TABU istraživanja, gde TABU svakom zaposlenom u IT-u pomaže saznati kako se kotira u odnosu na tržište i izbori se ako je potplaćen, s ovim reportom se nadamo pomoći ženama da izjednače platu i u odnosu na generalni prosek i u odnosu na prosek njihovih muških kolega. Verujemo da se uz pomoć transparentnosti informacija diskriminirajuće prakse poput ove mogu promeniti“, kaže Ines Rudan iz Bornfighta.

Analiza po senioritetu

U TABU je do sada uneto 18.634 plata. Kada validiraju sve podatke, izraženo u procentima, u TABUu je srazmer polova 74% muškarci, 26% žene. Većina unosa, nezavisno o polu je na middle senioritetu, ali udeo žena na seniorskim pozicijama opada u odnosu na muškarce.

Pored toga, taj mali udeo žena potplaćen je u odnosu na muškarce.

Muškarci na junior pozicijama u proseku su plaćeni 8.015 kn mesečno, a žene 7.605 kn, što je za 5% manje. Na middle pozicijama muškarci prosečno zarađuju 11.843 kn mesečno, a žene 10.674 kn (10% manje), dok je na seniorskim pozicijama najveći nesrazmer: muškarci su u proseku plaćeni 16.887 kn mesečno, a žene 13.899, čak 18% manje od svojih muških kolega.

Analiza po godinama iskustva

Prema uzorku prikupljenim TABU upitnikom, jedino u rangu početnih pozicija, sa manje od 1 godine iskustva, žene su za 197 kn (+3%) više plaćene od muškaraca. U ostalim rangovima godina iskustva, žene su, bez izuzetka, u proseku manje plaćene od muškaraca, a ta je razlika još veća u rangovima sa više godina iskustva.

Na primer, muškarci sa jednu do dve godine iskustva su za 2% više plaćeni od žena s istim iskustvom, oni koji imaju četiri do osam godina radnog iskustva su za 14% više plaćeni od žena, a oni s preko 30 godina iskustva su za čak 23% više plaćeni od koleginica s istim stažem.

Više informacija na https://rezultati.tabu.hr

OGLAŠAVANJE

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!