Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

U akciji pošumljavanja SBB fondacije zasađeno preko 115.000 sadnica širom Srbije

SBB fondacija je završila jedan od najvećih projekata pošumljavanja Srbije pod sloganom „Da šume bude više. Da se lepše diše!“ u okviru eko platforme „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“.

U brojnim akcijama pošumljavanja od novembra do juna, zasađeno je preko 115.000 vrba, a sadnice su na poklon dobile opštine, lokalne samouprave, organizacije i udruženja širom Srbije koji su odgovorili na poziv za saradnju i imali kapaciteta da ih zasade. Ono što je bilo potrebno kako bi se podelile sadnice je lokacija koja odgovara košarastim vrbama i na kojoj može da se zasadi minimum 1.200 stabala. Zbog velikog interesivanja, više stotina sadnica je poklonjeno i mnogobrojnim fizikim licima iz raznih delova Srbije.

„Veoma smo ponosni na to što smo doprineli tome da građanima naše zemlje omogućimo čistiji i lepši vazduh, ali i doneli mnoge druge benefite koje pružju vrbe.Valjevo, Niš, Lučani, Pranjani, okolina Čačka, Zrenjanin, mesne zajednice Kraljeva, Trstenik, Lim, Ljubovija, Loznica i drugi gradovi su dobili sadnice košarastih vrba koje štite od erozije, poboljšavaju kvalitet zemlje i dobar su energent. Veliki posao je iza nas i srećni smo što smo zajedničkim snagama učinili mnogo dobrog za našu okolinu“, rekla je Jovana Lukić direktorka SBB fondacije i CSR direktorka United Grupe.
Vrba je stigla iz donacije Balkanskog energetskog i šumarskog trenda, u saradnji sa GIZ-om, E3 International i CIFOR-ICRAF-om.

Pored pošumljavanja, SBB fondacija, zajedno sa “Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije” u istom periodu sprovela je i aktivnosti ozelenjavanja školskih dvorišta. Donirano je oko 1.300 sadnica javora, hrasta, graba, jasena, mleča i raznog voća,koje su deca posadila dvorištima svojih škola širom Srbije.

PROJEKAT

spot_img

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!