today-is-a-good-day
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

U 2012. zabeležen rast tržišta telekomunikacija u BiH

Tržište telekomunikacija beleži pozitivan trend rasta u 2012. u odnosu na prethodnu godinu, saopšteno je iz Regulatorne agencije za komunikacije čiji je Savet podržao aktivnosti Agencije čiji je cilj liberalizacija tržišta telekomunikacija. Savet je na sednici odobrio i listu kandidata za izbor člana Upravnog odbora Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) iz reda hrvatskog naroda.
Lista kandidata biće dostavljena Narodnoj skupštini Republike Srpske u skladu sa Zakonom o radio-televiziji Republike Srpske. Savet RAK-a je prihvatio i „Izveštaj o oceni stanja tržišta telekomunikacija BiH za 2012. godinu“.
Primarni cilj izrade izveštaja je određivanje operatora sa značajnom tržišnom snagom radi uspostavljanja fer konkurencije, kao i nametanja određenih obaveza takvim operatorima, saopšteno je iz RAK-a.
Izveštaj sadrži podatke o ekonomskim i finansijskim indikatorima, cenama usluga u fiksnoj telefoniji, primeni usluge prenosivosti broja i stanju u mobilnoj telefoniji. Savet je razmatrao i inicijativu komercijalnih televizijskih stanica /BN, TV-1, Hajat TV, OBN i TV Alfa/ za izmenu Kodeksa o komercijalnim komunikacijama, a u vezi sa dužinom oglašavanja za javne RTV servise.
Razmatrana je i inicijativa javnih RTV servisa za izmenu Kodeksa o komercijalnim komunikacijama o iznalaženju novog sistema finansiranja javnih RTV servisa.
Radi osiguranja transparentnosti procesa i uključenja svih učesnika u proces odlučivanja, Savet je zaključio da, na osnovu podataka koji će biti traženi od podnosioca inicijativa, bude izrađen predlog o izmeni Kodeksa o komercijalnim komunikacijama, koji će biti upućen na javnu raspravu. Savet je odobrio da na javne konsultacije budu upućene izmene Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija.
Savet je prihvatio i informacije o izmenama i dopunama referentnih ponuda za pristup izdvojenoj lokalnoj petlji, o objavi i analizi telekomunikcijskih i ICT indikatora za praćenje tržišta telekomunikacija, te o načinu realizacije i troškovima usluge prenosivosti telefonskih brojeva.

Izvor: Srna

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!