Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Twitter uvodi promotivne oglasne “tvitove”

Oglašavanje na društvenim mrežama je do nedavno najvećim delom bilo vezano za Facebook kako zbog popularnosti ove društvene mreže, tako i zbog forme samog oglasa koji se jasno ističe, izdvojen od sadržaja koji generišu korisnici.
Iako je oglašavanje na Twitteru zastupljeno na razvijenijim tržištima, njegova implementacija nije zaživela na našim prostorima. Ipak, nedavno je u rad pušten novi mehanizam oglašavanja na ovoj mreži – oglašavanje putem promovisanog “tvita” koji se usmerava ka korisnicima na osnovu ključnih reči koje sadrže njihovi “tvitovi”. Ovo je važna opcija koja omogućava oglašivačima da dopru do korisnika u pravom trenutku i u pravom kontekstu.
Na primer: recimo da korisnik “tvituje” o tome koliko uživa u najnovijem albumu omiljenog benda, a taj bend planira da održi koncert na nekoj od lokacija u blizini. Pomoću informacije o lokaciji dešavanja, može se voditi geografski targetirana kampanja preko ključnih reči, sa “tvitovima” koji sadrže informacije gde mogu da se kupe karte. Korisnici neće primetiti nikakvu razliku prilikom korišćenja Twittera, reklame se neće pojavljivati češće, a korisnici će i dalje moći da isključe promovisane tvitove koji im se ne čine relevantnim. Zapravo, veruje se da će se njihovo korisničko iskustvo poboljšati time što će biti u migućnosti da vide relevantnije “tvitove”.
“Svedoci smo sve veće potražnje kompanija za eksternim ekspertima koji se bave komunikacijom putem društvenih medijia kao i zakupom medijskog prostora. Do sada je najviše oglašavanja išlo kroz Facebook platformu, međutim, nova opcija targetiranog oglašavanja na Twitteru nam otvara sasvim nove mogućnosti da u pravo vreme i na pravi način dopremo do zajednice Twitter korisnika koja se prema uticaju koji ima na svoje članove sasvim legitimno može smatrati novim medijem sadašnjosti i jedim od najuticajnijih medija budućnosti”, izjavio je Milivoj Đorđić, direktor marketinške agencije SmartPoint Adria.

Izvor: Personal magazin

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!