Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

OGLAŠAVANJE

spot_img

ISPRATI

TV Avala: Zabranjen ulaz honorarcima

Svi honorarni saradnici TV Avala dobili su poruku putem mobilnog telefona kojom su obavešteni da će im od 20. februara biti zabranjen ulazak u zgradu televizije. To je rekao Tanjugu predsednik štrajkačkog odbora TV Avala Nikola Vukomanović i dodao da je potom usledilo i isključivanje službenih telefona, a uklonjena je i pločica i telop kojim su gledaoci bili obavešteni da su zaposleni u štrajku.
„Umesto da dobiju izveštaj od banke o uplati zaostalih zarada, sinoć su svi honorarni saradnici i oni kojima je istekao ugovor, dobili sms da će im od 20. februara biti zabranjen ulazak u zgradu televizije“ rekao je Vukomanović. Vukomanović pretpostavlja da je to reakcija koja je usledila posle jučerašnje konferencije za novinare zaposlenih u „Avali“.
Bivši glavni urednik te televizije Robert Nemeček je juče na konferenciji za novinare rekao da novac koji je svojevremeno obezbeđen za pokretanje programa televizije nije završio na računu „Avale“ i izneo sumnju da je nenamenski trošen. Prema Nemečeku, ta medijska kuća se, pošto je preuzeo funkciju glavnog urednika sredinom 2010, kod dve banke i dve agencije zadužila 11 miliona evra, a u „Avalu je ušlo samo 3,4 miliona i to kao pozajmica Željka Mitrovića“.
Tim povodom oglasio se manjinski vlasnik ove televizije Željko Mitrović koji je rekao da su netačne tvrdnje koje je izneo Nemček i najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv njega zbog klevete, dok su novinarska udruženja pozvala tužilaštvo i finansijsku inspekciju da se „pozabave“ slučajem Televizije „Avala“.
Vukomanović je, napominjući da poruka nije bila potpisana i da je poslata sa telefona koji zvanično nije dodeljen nikome od zaposlenih, rekao da je pisalo takođe da je odluka doneta uz konsultacije sa nadležnim državnim institucijama. Tim postupcima je, kako je rekao, još jednom „flagrantno prekršen Zakon o štrajku i izvršen dodatni pritisak na štrajkače“. Vukomanović je izrazio nadu da će vlasnici isplatiti zaostala dugovanja zaposlenima.
Zaposleni u TV Avala štrajkuju 55 dana.

Izvor: Tanjug

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!