Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Tržište onlajn oglašavanja u Srbiji i dalje beleži dvocifren rast

Stručni tim IAB Serbia, asocijacije za promociju i razvoj digitalnog oglašavanja u Srbiji, objavio je podatke o proceni vrednosti domaćeg digitalnog tržišta u 2013. godini. Procena se na godišnjem nivou vrši na osnovu uvida u tržišne tokove, a procenjene vrednosti predstvaljaju neto iznose dobijene primenom popusta na rate-card cene oglašavanja, pri čemu nisu uključene agencijske provizije.
Na osnovu ovogodišnje Adex studije, tržište digitalnog oglašavanja u Srbiji je sa 2012. na 2013. poraslo za celih 13,41%, što znači da je ukupna potrošnja na onlajn oglašavanje u 2013. procenjena na 16.240.000 evra.
3Najveći udeo u ukupnoj vrednosti tržišta i dalje ima displej oglašavanje (50,68%), odnosno oglašavanje standardnim i naprednim baner formatima na domaćim veb i mobilnim sajtovima, koje oglašivači koriste za pozicioniranje svojih brendova i komunikaciju propagandnih poruka ciljnim kupcima. Najveći doprinos rastu tržišta dalo je oglašavanje na društvenim mrežama (26,83%), od kojih je najpopularniji Fejsbuk, kao i oglašavanje na internet pretraživačima (26,6%), od kojih je na našem tržištu najdominantniji Gugl. Rast srpskog digitalnog tržišta je i u 2013. godini bilo iznad evropskog proseka koji je objavio IAB Europe (11,50%), ali je manji od prosečne stope rasta u centralno-istočnoj Evropi, koja iznosi celih 21,20%.
Srbija je jedna od 26 zemalja Evrope koje su i ove godine učestvovale u proceni vrednosti tržišta digitalnog oglašavanja Adex 2013.

Celokupnu prezentaciju Adex Serbia 2013 možete da preuzmete na sajtu IAB Serbia.

OGLAŠAVANJE

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!