test
Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow! Together, we create! Together, we transform! Together, we empower! Together, we inspire! Together, we connect! Together, we grow!

PROJEKAT

spot_img

ISPRATI

Svi mediji regiona, ujedinite se!

U Beogradu je održana promocija prvog regionalnog informativnog tok šou programa “Okruženje”. Projekat podrazumeva saradnju između medija u regionu. Prvi serijal od pet emisija pokušava da odgovori na pitanja „ko smo“, „gde smo“, „kakvi smo“ i „šta nas čeka u budućnosti“.
Jedan od voditelja „Okruženja“, novinar i publicista Petar Lazić o samom projektu kaže da je ovo prvi put od raspada Jugoslavije da se emituje jedan informativni tok šou program. Emitovaće se u pet zemalja (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina), na devet televizija, a gosti u emisijama biće iz celog regiona. Petru Laziću će na mestu voditelja društvo praviti novinar Nenad Šebek koji je i inicijator čitavog projekta, a svaka od epizoda će počinjati i završavati se sa stand – up tačkom komičarke iz Zagreba, Marine Orsag. Tomislav Klauški sa internet portala Index.hr, smatra da će se mediji u regionu najviše povezati upravo putem weba i nekim neformalnim kontaktima, što do sada nije bio slučaj.
U vezi sa projektom, Hedvig Morvai Horvat iz Evropskog fonda za Balkan, kaže da su mladi u regionu manje zainteresovani za saradnju između nekadašnjih republika SFRJ nego njihovi roditelji. Tako je pokazalo jedno istraživanje fonda. Svi prisutni na promociji složili su se da je „Okruženje“ dobra ideja, nadaju se da će zaživeti i da će doprineti povezivanju između medija u regionu, ali isto tako i uzajamnoj saradnji i razumevanju njegovih stanovnika.
Serijal „Okruženje“ biće emitovan svakog ponedeljka, počev od 2. aprila 2012: Studio B (Beograd), TV Vranje (Vranje), BHRT (Sarajevo) i TV Vijesti (Podgorica). Utorkom će biti na programu TV Kapital network (Zagreb), sredom na RTRS (Banja Luka) a subotom na Alsat-M TV (Skopje). U prvoj emisiji tema je „Predrasude koje imamo jedni o drugima“. Gosti prve emisije će biti: Božena Jelušić, književna kritičarka iz Budve; Dubravka Stojanović, istoričarka iz Beograda; Šaćir Filanda, politikolog iz Sarajeva i Sandi Blagonić, kulturni antropolog iz Zagreba.

Izvor: Mondo

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!