Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti! Mreža si ti!

Oglašavanje

spot_img

Oglašavanje

spot_img

BIZNIS HUB

spot_img

ISPRATI

Studio Sonda otvorio Kreativni centar u Vižinadi

REGION – Zvanično je predstavljen Sonda Kreativni centar, koji ima za cilj podstaknuti turistički i privredni razvoj zajednice u kojoj deluje kroz društveno korisne i edukativne sadržaje. Kreativni centar osmislio je i izgradio Studio Sonda, nezavisan hrvatski kreativni studio za dizajn i komunikacije, smešten u malom istarskom gradiću Vižinadi.

Jedan od prvih projekata pokrenut unutar Kreativnog centra Sonda je „Designed by People“ program radionica u koje su se mogli uključiti svi zainteresovani pojedinci bez obzira na prethodno znanje ili iskustvo. Tokom dva meseca, šest učesnika sasvim različitih zanimanja učestvovalo je u dizajnu Elan skija koje su zatim i proizvedene te danas predstavljene. Uz vodstvo mentora iz Sonde, učesnici su imali prilike proći sve procese dizajna i nastanka proizvoda, uz praktične zadatke, posete fabrici i na kraju i samu promociju novog proizvoda.

„Designed by People“ postaće ustaljena praksa Kreativnog centra te će Sonda delovati kao spona između klijenata i njihovih proizvoda te osoba koje žele podsticati svoju kreativnost, a do sada nisu imale priliku oprobati se u stvaranju konkretnih, tržišno relevantnih proizvoda. Iz Studija Sonda stoga pozivaju brendove da im se jave s potrebama za dizajn njihovih proizvoda i kampanja, a koje bi osmislili sami njihovi korisnici. Na taj način dobiće novi uvid u to kako ih percipiraju upravo oni koji njihove proizvode i koriste, a pritom imati i priliku za društveno odgovorno delovanje.

Unutar Kreativnog centra deluje Udruženje Sonda, čiji je cilj pokretanje projekata i programa koji obuhvataju edukaciju o fotografiji, dizajnu, STEAM-u, kreativnom razmišljanju i design thinkingu usmerenih ka jačanju saradnje i povezivanju s lokalnom zajednicom.
Udruga Sonda uspostavlja i partnerstva s lokalnim udruženjima.

Jelena Fiškuš, glavna kreativna direktorica i osnivačica Studija Sonda na otvorenju Kreativnog centra je izjavila: „Ideja Kreativnog centra rodila se pre dosta godina, a krenuli smo u njenu realizaciju 2017. godine zajedno s opštinom Vižinada. Vizija našeg Kreativnog centra je uključiti lokalnu zajednicu, od najmlađe do najstarije dobi, ali i širu javnost, u proces kreiranja te na taj način dati na važnosti pojedincu i svaku ideju prepoznati kao alat za bolju budućnost. Verujemo da u svakom pojedincu postoji kreativac i zato stvaramo mehanizme koji to podstiču kako bi se kreativnost širila u zajednicu i kako bismo zajedno stvarali bolje društvo. Cilj nam je u idućih nekoliko godina konkretno pokazati koliko kreativnost može uticati na razvoj jedne zajednice, baš kao i bilo koja druga delatnost. Kreativnost je specifična po tome što se upravo proteže i kroz sve druge delatnosti i treba je brižljivo negovati.“

PROJEKAT

spot_img

PROJEKAT

spot_img

Anketa

Koji projekat Marketing mreže Vam je omiljen ili se rado u njega uključujete?

Oceni tekst

0,00 od 5
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Povezani tekstovi

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaše ime
Molimo unesite Vaš komentar!